XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Varför skulle du känna Achy efter att ha ätit?

Att äta en läcker måltid är en livets glädjeämnen. Om du känner ömmande eller obekväma efter att ha ätit, men kan du behöva överväga mer än smak när du väljer din mat. Värk, smärta, uppblåsthet och andra symtom som upplevs på en regelbunden basis efter konsumerar mat finns indikationer på att något är på gång i kroppen som du bör diskutera med din läkare.

Irritable Bowel Syndrome

Irritable bowel syndrome är ett tillstånd som ofta resulterar i svullnad, värk och smärta efter att ha ätit. Ibland kan du känner dig yr efter att ha ätit eller har halsbränna och magsyra. Du kan också uppleva kramp i nedre delen av buken tillsammans med förstoppning eller diarré. När du har colon irritabile, musklerna i tjocktarmen kontrakt på en snabbare eller långsammare än normalt, vilket resulterar i obehagliga symptom.

Mat allergier

Känsligheten för ett livsmedel uppstår när kroppens immunförsvar reagerar negativt på vissa livsmedel. De flesta födoämnesallergier är milda, men i allvarliga fall kan leda till anafylaktisk chock. De vanligaste livsmedel i samband med födoämnesallergier är mjölk, soja, skaldjur, frukt, jordnötter, ägg, choklad och majs. Allergisk reaktion kan leda till värk och smärta kropp efter att ha ätit dessa livsmedel. Magont, kramper och matsmältningsbesvär kan inträffa strax efter att ha ätit och upp till två timmar efter intag av din måltid.

gluten~~POS=TRUNC

Gluten är ett elasticlike protein som finns i alla kärnor utom ris, bovete, hirs och majs. Celiaki är en extrem form av glutenintolerans, som kräver eliminering av gluten ur kosten permanent. Glutenintolerans resultat från ett immunsvar mot gluten som orsakar skada på tunntarmen. Värk, svullnad, trötthet, förstoppning eller diarré kan förekomma efter att ha ätit, enligt Oklahoma State University Extension.

Nightshade Vegetabiliska Reaktion

Även Nights grönsaker som tomater, aubergine, potatis och grön och röd paprika är några av de mest eftertraktade matval, värk och smärta kan uppstå efter att ha ätit dem. Solanin, en naturlig toxin, återfinns i de gröna delarna av Nights grönsaker, som förklaras av Weston A. Price Foundation. Detta ämne orsakar inflammation och irritation i kroppen leder, vilket resulterar i värk och smärta. Ta bort de gröna delarna, stjälkar, stjälkar och blad från dina Nights grönsaker innan du äter dem.