XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Ingredienser för en fotbad

Översikt

Fötter blir lätt öm och trött i slutet av det. En avkopplande fotbad kan vitalisera fötterna och lämnar dem rena-illaluktande och mjuk. Hemlagad suger är lätta att koka ihop och oändligt anpassade till dina specifika behov och önskemål.

Börja med vatten

Ingredienser för en fotbad

Basen ingrediens i någon fotbad är vatten - helst så varmt som du kan stå för att sätta fötterna i. Häll hett vatten över alla ingredienser som behöver lösas eller genomsyrad, såsom Epsom salter, bakpulver, tepåsar eller färska örter. Lägg oljor och andra flytande tillägg efter att du har hällt vattnet.

Höj din Blöt med Epsom Salt

Ingredienser för en fotbad

Två koppar Epsom salt per liter vatten på ett effektivt sätt fotbad. Epsom salt innehåller en stor mängd av magnesium, vilket fungerar som en anti-inflammatorisk, lugnande överarbetade muskler och leder.

Strö i en naturlig Deodorizer

Ingredienser för en fotbad

Bakpulver deodorizes fötterna genom att döda bakterier som orsakar dålig lukt. Den förhindrar också överdriven svettning som föreskrivs att bakterier med en grogrund i första hand. Använd ca 3 msk. bakpulver per gallon.

Skäm bort dina fötter med eteriska oljor

Ingredienser för en fotbad

Några droppar av din favorit eterisk olja i din fot blötläggning bassäng ger en fin doft till vattnet. Vissa oljor kan också lägga aroma fördelar. Lavendel är ett bra val för allmän avkoppling ändamål. Rosemary kommer att återuppliva trötta fötter och lindra muskelvärk.

Tea Bag Therapy

Ingredienser för en fotbad

Kommersiella örtte påsar är ett bekvämt sätt att lägga till de terapeutiska fördelarna med örter till fotbad. Du behöver bara använda tre till fem påsar med te per liter vatten - den resulterande infusionen är avsedd att vara mycket svagare än vanligt te. Försök kamomill för sin avkopplande doft och antiinflammatoriska egenskaper. Pepparmint och spearmint har en kylande effekt som också lindrar muskelsmärta. Grönt te är sammandragande och hjälper till att läka skavsår på fötterna; Det har också en mild antiseptisk effekt.

Smycka dina fötter med blomblad

Ingredienser för en fotbad

Blomblad inte lägga mycket praktiskt värde till fotbad, men de lägger estetisk skönhet. Dofterna av några blommor som ros kan också hjälpa dig att slappna av medan du njuter dina fötter. Annars kan du bara lägga till vad du tycker ser bra flytande i din blötläggning vatten - prästkragar, violer eller pioner, ringblomma och färsk lavendel är några möjliga alternativ.

Mix-i Marbles

Ingredienser för en fotbad

Du kan använda en bädd av kulor eller små runda stenar på botten av din bassäng som en fot massager för att lindra spänningar och stress. Rulla fotsulorna försiktigt fram och tillbaka över de kulor som du njuter.