XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Delstaten Kansas erbjuder gratis eller till reducerat pris sjukförsäkring för barn genom Kansas Health Policy myndigheten, en statlig myndighet som ansvarar för förvaltningen Kansas Medicaid och barns hälsa Insurance Program eller CHIP politik. I första hand, gratis hälsovård till Kansas barn omfattas av Healthwave 21 program, som är behovsprövat och HealthWave 19 program, som är en Medicaid-program som omfattar gravida kvinnor och barn under 19 år.

Grundläggande behörighet

Att få täckning under Healthwave 21, måste ett barn vara en juridisk hemvist i delstaten Kansas. Staten kräver sökande kontrollera deras status som medborgare eller kvalificerade främmande status. Barnet måste vara under 19 år och får inte ha täckning av någon omfattande och rimligt åtkomliga sjukförsäkring.

fri Täckning

Generellt kan familjer med inkomster under 150 procent av den federala fattigdomsgränsen kvalificera sig för fri täckning under HealthWave 21. För familjer med inkomster över denna nivå, kräver staten familjen att bidra med en månatlig premie på mellan $ 21 och $ 75.

inkomst riktlinjer

Kansas ger den mest generösa förmåner för gravida kvinnor och barn i deras första år. För en tre personers hushåll, gör Kansas gravida kvinnor och barn under sitt första år att kvalificera sig för Medicaid tjänster som tillhandahålls sina månatliga hushållsinkomst är mindre än $ 2289. Tröskel inkomster sjunker till $ 2030 för ett hushåll av tre för barn i åldern ett till fem. För barn i åldern 6 till 18, är inkomstgränsen för Medicaid tak på $ 1526. Däremot kan barnet fortfarande kvalificera sig för subventionerade HealthWave 21 program om hushållets inkomst är under 241 procent av den federala fattigdomsgränsen, eller $ 3678 för ett hushåll av tre. Alla siffror är aktuella i januari 2011, men kan komma att ändras.

Ansökningsprocess

Du kan ansöka om HealthWave programmet på uppdrag av ditt barn genom att ringa HealthWave Clearing på 800-792-4884. Du kan också plocka upp en ansökan från någon Kansas Institutionen för samhälls- och rehabiliteringstjänster kontor.