XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Är äta frukt innan sängen dåligt?

När hungern innan sängen, kan det vara svårt att hunker ner och somna utan att ha en nibble av något. Nå för en näringsrik bit frukt är ett bättre val än Downing en glassbaren eller en ostburgare, men det är bäst att hålla din portion storlekar liten för att undvika en nattlig socker rush och en kalori överbelastning.

fördelar

Frukter kan vara ett hälsosamt sänggåendet snack om du inte går överbord med dem. De är full av viktiga vitaminer, mineraler och näringsämnen som kroppen behöver för att fungera på bästa sätt, och de kan faktiskt göra dig friskare. Enligt US Department of Agriculture ChooseMyPlate.gov hemsida, äta regelbundna portioner frukt kan sänka risken för allvarliga hälsotillstånd inklusive njursten, stroke, hjärtsjukdomar, benförlust, diabetes och cancer. När du äter frukt i stället för högre kaloriinnehåll, du också underlätta hälsosam vikt underhåll.

downsides

Om du ska mellanmål på frukt, vara medveten om vad du äter. De flesta frukter innehåller mycket socker och kommer att höja blodsockernivån, vilket kan vara ett problem om du har diabetes eller pre-diabetes. Skriva för CNN: s hemsida, Dr Melina Jampolis noterar också att äta mer än tre portioner frukt per dag kan störa friska viktminskning ansträngningar, särskilt om du äter för mycket frukt och inte tillräckligt med grönsaker. Att ta udden av hunger, försöka begränsa frukt du äter efter middagen till halv kopp eller mindre, och välj ett särskilt lågt kaloriinnehåll frukt om du försöker gå ner i vikt. Eller hoppa frukten helt och hållet och har en liten portion av färska grönsaker.

Näringsinnehåll

Att veta hur många kalorier och hur mycket socker är i en viss typ av frukt kan hjälpa dig att göra smarta val när du blir hungrig vid sänggåendet. USDA rapporterar att ett medium äpple har cirka 95 kalorier och 19 g socker, och ett medium banan har 105 kalorier och 14,5 g socker. Andra frukter erbjuda färre kalorier och något mindre socker per portion. En kopp jordgubbar har bara cirka 55 kalorier och 8 g socker och en kopp vattenmelon har 45 kalorier och 9,5 g socker.

överväganden

Förutom att tänka på socker och kaloriinnehållet i frukt du äter på natten, vara uppmärksam på hur sänggåendet snacking påverkar din sömn. Medan ett litet mellanmål kan hjälpa vissa människor att sova bättre, speciellt om det innehåller en blandning av kolhydrater och tryptofan, kan andra hitta äta innan sängen ger dem matsmältningsbesvär, enligt HelpGuide.org. Om du upplever sömnlöshet eller andra sömn frågor och du känner att de kan förvärras genom att äta frukt innan sängen, tala med din läkare.