XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Noradrenalin (NE) är hjärnans kemiska samband med panik, rädsla och andra förhöjda tillstånd av känslor med motsvarande ökning av blodtryck, hjärtfrekvens och hjärnaktivitet. Ökning i nivåerna av detta hormon kan ha motsvarande fördelaktiga resultat, såsom ökning av koncentration; emellertid, det finns lika många negativa effekter. För det första kan en mild ökning av noradrenalin nivåer resultera i ökad njutbara (och kanske beroendeframkallande) upphetsning tillstånd precis som de psykologiska effekterna av kokain och amfetamin. För det andra, kan en måttlig nivå av ökning i nivåerna av noradrenalin skapar obehagliga känslor av upphetsning, såsom ångest, oro, jumpiness, rädsla för människor och ökade skrämma reflexer. Muskelspänningar, kramper och snabb trötthet är också bland de direkta effekterna. Slutligen en plötslig och kraftig ökning av noradrenalin nivåer utlöser panikattacker och även fobiska episoder. Behandling till lägre nivåer av noradrenalin innebär minskar nivåerna av denna kemikalie direkt eller öka andra signalsubstanser som minskar noradrenalin aktivitet. Läkemedel är ett populärt val av behandling, men naturliga behandlingar för att balansera noradrenalin nivåer kan vara lika effektiva.

Instruktioner

Instruktioner

1 Gör ditt bästa för att minska stress. När någon är under stress, är adrenalin och noradrenalin omedelbart friges av hjärnan i blodet, vilket leder till en ökning av hjärtfrekvensen och en motsvarande ökning av blodtrycket. Du kan minska stressen naturligt genom meditation, klassisk musik eller yoga.

2 Ge dig själv stunder av tystnad och avkoppling med minimal mental aktivitet genom meditation. Fokusera din uppmärksamhet på ett objekt av val, helst något så enkelt som en blomma. Titta på det som om du var i vördnad och utan mentalt utvärdera den. Detta kommer att resultera i en minskning av hjärnans aktivitet, som har en motsvarande minskning i produktionen av noradrenalin.

3 Överväg att använda biofeedback. Rådgör med din läkare om hur du använder detta system av mentala övningar för att träna dig att bli lugnare.

4 upprätthålla en balanserad kost. Detta kan hjälpa till att bibehålla hälsosamma nivåer av norepinefrin i hjärnan. Helst bör din kost består av balanserade mängder av kolhydrater, fett, proteiner, vitaminer och mineraler.

5 Begränsa ditt intag av livsmedel som är rika källor till tyrosin. Tyrosin omvandlas av kroppen till noradrenalin. Användbara källor för tyrosin är ost, äpplen, bananer, fisk, fågel, ägg, nötter, bönor och baljväxter.

6 Motionera regelbundet för att behålla din hälsa och släppa stress. Motion är en av de mest effektiva sätten att träna kroppen att inte bli stressad ofta, vilket innebär att samma utbildning hur man kan minska hjärnans noradrenalin nivåer.

Tips

  • Söka en läkares råd innan du gör några förändringar i livsstil för att balansera nivåerna av noradrenalin. Läkaren kan ha en uppfattning om vilken typ av avslappningsövningar du bör använda och hur ofta du ska göra dem.
  • Allvarlig minskning av noradrenalin kan resultera i tröghet, dåsighet, brist på koncentration eller depression.