XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är skillnaden mellan en otologist & en Otolaryngologist?


Otologists och Otolaryngologists är läkare som vårdar sjukdomar och sjukdomar i örat. Omfattningen av vård skiljer sig mellan de specialiteter som är längden och typ av utbildning som krävs för att bli en otologist eller Otolaryngologist. Vissa sjukdomar och störningar bäst hanteras av antingen en otologist eller Otolaryngologist.

Specialitet

En otolaryngologist, även kallad en öron-näsa-halsläkare, eller ENT, har specialiserat sig på sjukdomar i öra, näsa, hals, huvud och hals. Otolaryngologists se ett varierat antal störningar i praktiken, eftersom omfattningen av deras specialitet är stor. Otologists specialiserade på sjukdomar i endast örat, så omfattningen av deras specialitet är smal.

Utbildning

Både otologists och otolaryngologer måste fylla fyra år på college följt av läkarutbildningen. Båda måste fylla ett år av allmän kirurgi följt av fyra år av en otolaryngology hemvist. Både otologists och otolaryngologer måste passera den amerikanska brädan av Otolaryngology undersökning för att öva. En otologist följer denna utbildning genom att fylla i ytterligare två år av utbildning bara otologi att bli en otologist.

sjukdomar Behandlade

Otologists specialiserade på öronsjukdomar som involverar hörsel och balans. De kan ta bort tumörer i örat eller behandla simmare öra och tinnitus. En otolaryngologist behandlar sjukdomar i örat samt näsa sjukdomar (såsom allergier och sinus sjukdomar), halssjukdomar (såsom struphuvudet sjukdomar och tumörer) och allmänna huvudet och nackbesvär.

Historia

Under 1800-talet växte otolaryngologi som en specialitet inom medicinen i USA. 1903, otolaryngologer bildade American Academy of Otolaryngology och Ophthalmology med ögonläkare. Genom 1938, grenad otology av såsom en specialitet på grund av Dr. Julius Lempert och hans framsteg inom behandlingen av otoskleros.

Skillnader i Experience

Eftersom otologists specialiserade på behandling endast örat, de är oftare utsatta för öronsjukdomar och därför kommer att ha mer erfarenhet att behandla sällsynta och allvarliga öronsjukdomar än en otolaryngologist vilja.