XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vitamin B är nödvändigt för en sund tillväxt och reglering av många kroppsfunktioner. B-komplex består av åtta vitaminer som vardera betjänar ett specifikt syfte. Brister i B-vitaminer kan orsaka en mängd symtom. Tyvärr kan en brist existera under en viss tid innan symptomen blir uppenbara. Det bästa försvaret är att äta en balanserad kost rik på frukt, spannmål, mejeriprodukter och grönsaker. Kompletterande vitaminer kan ge de nödvändiga mängderna av B-vitaminer hos individer som inte konsumerar tillräckligt med livsmedel rika på B-vitaminer eller som konsumerar stora mängder raffinerat socker eller alkohol.

typer

B1 främjar tillväxt, stöd i ett friskt nervsystem och stimulerar hjärnans aktivitet. B2 hjälper till bearbetnings fetter och aminosyror. B3 minska nivåer av kolesterol i blodet, förbättrar cirkulationen och producerar frisk hud. B5 skyddar mot stress och för tidigt åldrande. B6 är viktigt på behandling av aminosyror och energiomvandling. B12 är avgörande för en sund nervsystemet och hjälper till med bildandet av nya blodceller. Biotin främjar frisk hud och hår. Det bidrar till användning av proteiner och i kroppens användning av B12.

Betydelse

Brister i B1 kan leda till trötthet, svårigheter med minne, sömnlöshet och irritabilitet. En B2-brist kan orsaka depression. Brister i B3 kan börja som depression, men det lämnas obehandlad kan utvecklas till psykos eller demens. Brister i B5 kan orsaka grånande hår, kronisk trötthet och depression. B6 brister kan orsaka nervositet, sömnlöshet eller eksem. En B12-brist orsakar anemi. Brister i Biotin kan orsaka en mängd problem, inklusive hudsjukdomar och eksem, mjäll och håravfall, trötthet, depression och även hallucinationer.

Identifiering

Testning och identifiering av en vitaminbrist består av blodprov som utförs på ett labb för att bestämma nivån av varje näringsämne i blodet. Din läkare kommer i allmänhet att beställa en fullständig blod att vara säker på att dina symptom inte är ett resultat av andra medicinska tillstånd.

Förebyggande / Lösning

Behandling av vitaminbrist består av att konsumera livsmedel rika på detta vitamin eller ta en extra vitamintablett.
Vissa människor har svårt att absorbera vitamin B12 och kan ges injektioner för att bygga upp lager av tillgängliga vitaminer i kroppen.

överväganden

I många fall kan symtom på depression eller andra psykiska störningar vara uppenbara innan bevis på brist blir synlig i blodet. Det kan vara klokt att behandla mental sjukdom, där det finns en misstanke om brist, med vitamintillskott med eller utan blodtestet indikerar en brist.