XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Balsamvinäger vs. äppelcidervinäger

Balsamvinäger traditionellt produceras i staden Modena, Italien. Den är gjord av en koncentrerad druvsaft som är jäst och lagras i minst 10 månader för att utveckla sin smak. Balsamvinäger produceras också på hemmamarknaden i USA och åldrades under en kortare tidsperiod. Cider vinäger framställs genom jäsning av apple cider. Socker i cider bryts ner av bakterier och jäst för att producera alkohol, vilket ytterligare delas upp i vinäger. Balsamvinäger används ofta för att göra salladsdressingar, som smakförstärkare för kött och fisk och skaldjur eller fuktad över färsk frukt. Äppelcidervinäger är en söt och syrlig Förutom förband, chutneys, stuvningar och marinader.

kalorier

Både balsamvinäger och äppelcidervinäger innehåller endast ett litet antal kalorier per portion. Varje matsked balsamvinäger innehåller 14 kalorier, medan samma mängd äppelcidervinäger innehåller 3 kalorier. Dessa kalorier kommer från kolhydrater i form av naturliga sockerarter som förekommer i fruktjuicer de vinäger produceras från. Balsamvinäger innehåller 3 gram kolhydrater i varje matsked servering. Äppelcidervinäger innehåller mindre än ett gram kolhydrater per matsked.

mineralhalt

Cider och balsamvinäger är också mindre källor av mineraler som kroppen behöver för att fungera korrekt. Varje matsked balsamvinäger innehåller 18 milligram kalium och 4 mg vardera av kalcium och natrium. Samma mängd cider vinäger innehåller 11 milligram av kalium och ett gram vardera av kalcium och natrium. Enligt Institute of Medicine, folk åldrar 19 till 50 behöver ca 4700 milligram kalium, 1000 milligram kalcium och 1500 mg natrium per dag.

kolesterol Effekter

Bortsett från att ge smak och syra, balsamvinäger och äppelcidervinäger har också påverka hälsan. En studie publicerad i 2010 i "Journal of Nutritional Science and Vitaminology" visade att balsamvinäger kunde sänka oxidation av LDL-kolesterol och bildning av skumceller, vilka båda bidrar till åderförkalkning, eller åderförkalkning. I en studie publicerad 2014 i "Journal of Membrane Biology," möss livnärde en hög kolesteroldiet med tillägg av äppelcidervinäger hade lägre blodfetter än möss livnärde ett högt kolesterol kost utan tillsats av äppelcidervinäger.

Blodsockerkontroll

Ättiksyra, en komponent i både balsamvinäger och äppelcidervinäger, är effektiva på att kontrollera blodsockernivåer och mättnad. En studie publicerad i 2005 i "European Journal of Clinical Nutrition" visade att när friska försökspersoner konsumerade vinäger med en brödmjöl, hade de en sänkt insulinsvar och ökad mättnadskänsla upp till 120 minuter efter konsumtion. Äta livsmedel som är inlagda med ättika eller med hjälp av en ättika-baserade förband finns sätt att inkludera ättiksyra under måltiderna.