XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur får Glasfiber Av Hud

Få glasfiber på huden kan vara smärtsamt, eftersom denna syntetfiber består huvudsakligen av glas. Enligt Illinois Department of Public Health, glasfiber partiklar är stavformade, ungefär tre gånger längre än de är breda. Formen gör det enkelt för glasfiber att genomborra huden, och ibland gör det svårt att ta bort. Den IDPH rekommenderar att när man arbetar med glasfiber du bära långa ärmar och handskar för att begränsa din exponering för glasfiberstavar och vidta omedelbara åtgärder för att få glasfiber från huden om du kommer i direkt kontakt med det.

Steg 1

Skölj exponerad hud, utan att gnugga, under kallt vatten. Sköljning stängs din hud porer och ta bort eventuella glasfiber partiklar som ligger på ytan av huden, förhindra ytterligare penetration.

Steg 2

Blötlägg det drabbade området i varmt vatten och Epsom salter för att öppna porerna och dra ut glasfiber strimlor inbäddade i huden. Vid användning av EPSOMSALT för flisa avlägsnande, rekommenderar Epsom Salt rådet att lägga till två koppar EPSOMSALT för varje liter vatten.

steg 3

Applicera en aktuell steroid kräm på det drabbade hudområdet. Enligt Mass General Barnsjukhus, kan glasfiber flisor orsaka en hudsjukdom som kallas kontakteksem, som kännetecknas av klåda, rodnad och svullnad i huden. En mild till måttlig topikal steroid såsom hydrokortison eller klobetason butyrat grädde har antiinflammatoriska egenskaper som förhindrar symptom uppstår.

Saker du behöver

  • Kallt vatten
  • epsomsalt
  • hydrokortison kräm