XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan vin höja din kolesterolhalten i blodet?

Dricka med måtta kan ha en gynnsam effekt på din hälsa, och även öka mängden "goda" kolesterolet i blodet. Överdriven alkoholkonsumtion kan dock påverka negativt triglyceridnivåer och öka risken för hjärtsjukdom. Dock inte offentliga hälsovårdsmyndigheter som American Heart Association rekommenderar inte att du börjar dricka vin för hälsan. Använd aldrig vin för traditionell medicinsk vård och en hälsosam livsstil.

bra Cholesterol

Konsekventa rapporter från forskning visar ett samband mellan att dricka alkohol, inklusive vin, och en betydande ökning i bra form av kolesterol som kallas high-density lipoprotein. HDL hjälper till att avlägsna det onda kolesterolet, low-density lipoprotein eller LDL. I en Juni 1993 "American Journal of Public Health" studien övervaka konsumtionsmönster stora grupper av vuxna amerikaner, forskare från Centers for Disease Control and Prevention sade i alla åldrar, raser och kön, ökad HDL desto fler människor rapporterade att dricka alkohol. Europeiska hälsovårdsmyndigheterna rapporterar samma - i en studie om effekterna av rött vin bestämt var vindrickande i samband med en ökning från 11 till 16 procent av HDL-kolesterol under bara fyra veckor. Studien rapporterades i mars 2005 "European Journal of Clinical Nutrition."

Andra fördelar

Vin effekter på kolesterol och andra faktorer gör det något skydd mot hjärtsjukdomar. American Heart Association rapporterar att en måttlig alkoholkonsumtion har minskad risk för död i hjärtsjukdom hos vissa populationer. Även de främsta fördelarna kommer från alkoholhalt etyl, forskare tror att andra komponenter i vin, såsom antioxidanter och flavonoider, kan också producera denna skyddande effekt. Om det bekräftas, kan druvor och druvsaft också ge vissa fördelar. Alkohol kan förhindra blodplättar i blodet klibbar ihop, vilket minskar risken för blodproppar formning och därmed hjärtinfarkt och stroke. Emellertid kan andra livsstilsfaktorer har också en effekt. Till exempel, en del människor i vin-kolesterol anslutnings studier fick massor av motion, åt massor av frukt och grönsaker och mindre mättat fett. Dessa faktorer minskar också risken för kardiovaskulär död.

negativa konsekvenser

Även om vin kan ha en god effekt på kolesterol, kan överdrivet drickande fortfarande öka risken för hjärt-kärlsjukdomar. Det beror på för mycket drickande är associerat med en ökning av triglycerider. Triglycerider är en form av fett som finns i blodet, samt livsmedel. Höga triglycerider skada ditt hjärta hälsa eftersom det väcker högt blodtryck och ökar risken för hjärtsvikt. Dessutom, eftersom triglycerider finns i kaloririka livsmedel, de är kopplade med fetma och ökad risk för diabetes. Förutom att höja din triglycerider, dricka för mycket alkohol kan allvarligt skada din lever, och det är en stor källa till extra kalorier. Enligt Dietary Guidelines för amerikaner 2010, alkoholhaltiga drycker är den femte största leverantören av kalorier till amerikanska vuxna.

Moderation och Försiktighet

Både kostråd och American Heart Association varnar amerikaner att dämpa deras alkoholintag. Hjärtat förening använder en standard för en 4-ounce glas vin dagligen. Det har ekvivalent alkohol med en 12-ounce öl eller 1,5-ounce skott av 80-bevis sprit. Tala med din läkare om din allmänna hälsotillstånd när man överväger ditt alkoholintag, och vet att du inte behöver dricka för att sänka totalkolesterol eller höja din goda kolesterolet. Att äta en hälsosam kost, få motion och tar aspirin eller niacin är alla faktorer inom din kontroll som hjälper hantera ditt kolesterol. Dessutom bör vissa människor inte dricka alkohol alls, antingen på grund av medicinska tillstånd eller familj eller personliga historia av alkoholism. Din läkare är bäst positionerat för att ge dig konkreta råd om att dricka vin.