XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur tonåringar kan minister till en vän som & # 039; s mor har dött

Döden av en mor under tonåren är typiskt förödande för en tonåring. Support är vanligen av största vikt under sorgeprocessen och jämnåriga kan spela en viktig roll i att hjälpa en tonåring affär med förlusten av en förälder. Om din tonåring vill betjäna en sörjande vän som förlorat sin mor, kan du erbjuda din tonåring viss vägledning för att hjälpa henne minister effektivt och med medkänsla.

Vad jag ska säga

Även om det kan kännas obehagligt att diskutera det, bör din tonåring inte ignorera döden av hans väns mamma eller låtsas att det inte skedde. Erkänner förlusten i en direkt och respektfullt sätt kommunicerar en tydlig förståelse för hur tonåring upplever förlusten kämpar, råder HelpGuide.org webbplats. Det är viktigt för din tonåring att vara direkt. Till exempel är det lämpligt för honom att säga, "Jag är inte säker på vad jag ska säga, men jag vill att du ska veta att jag bryr mig om dig och jag är här för dig."

att vara tillgänglig

Det är vanligt att sörjande tonåringar att känna sig isolerade och ensamma under sorg, enligt Ryan & Joyce-Ryan Funeral Home & Kremering tjänster. Denna situation kan finnas delvis på grund av växande oberoende från den överlevande föräldern och andra familjemedlemmar och även eftersom vänner inte vet vad jag ska säga eller hur man kan hjälpa. Din tonåring kan erbjuda henne sörjande vän stöd och sällskap genom att vara tillgänglig för att prata, lyssna eller bara umgås. Talking är inte obligatoriskt - ofta bara den fysiska handlingen att umgås tillsammans och tittar på en film eller spel kan vara av komfort till en sörjande tonåring. Din tonåring bör ta hennes signaler från sin vän. Om hennes sörjande vän vill gråta ut och behöver en axel att gråta på, bör din tonåring erbjuda hennes.

offer Empati

Empati är förmågan att förstå hur någon mår. Även om din tonåring inte har personlig erfarenhet av att förlora en förälder, är det fortfarande möjligt för henne att visa empati till sin vän som står inför förlusten av en mor. Om din tonåring sörjande vän vill du prata, berätta din tonåring att hon skulle lyssna aktivt och respektfullt, omskrivning vad sörjande vän säger och motstå frestelsen att döma eller kritisera. Förklara att genom att göra detta, hon kommunicerar stöd och förståelse.

specifik Support

En tonåring som har upplevt en liknande förlust kan ofta särskilt ansluta med en sörjande tonåring som hon sörjer förlusten av sin mor. Det kan hjälpa att dela berättelser och erfarenheter och att tala om storleken på livsförändrande förlust. Om din tonåring känner att hennes sörjande vän behöver stöd från andra som har också förlorat en förälder, men inte har upplevt en sådan förlust själv, kan hon hitta en stödgrupp för hennes sörjande vän genom sin kyrka eller skola. Hon kan också erbjuda att gå till gruppen med sin vän om hennes vän inte vill gå ensam.