XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

testosteron Behandlingar


Även mest känd för sin förmåga att behandla sexuell dysfunktion hos män och värmevallningar hos kvinnor, är testosteron blir allt mer populär för en mängd andra sjukdomar som sträcker sig från humör höjd till ombyggnad muskelmassa. Men under det senaste decenniet testosteron har blivit kontroversiell, särskilt för kvinnor. Många hälsoproblem är förknippade med testosteron användning, och man måste väga fördelarna mot riskerna.

Identifiering

Testosteron är ett naturligt hormon mestadels produceras av testiklarna hos män. Men honor gör producera en liten mängd testosteron från deras äggstockar och både manliga och honor producerar små mängder av testosteron i sina binjurarna. Hormonet är ansvarig för många funktioner i kroppen, inklusive sexuell libido, röd produktion och energiblodkroppar, och är ansvarig för många av de förändringar som sker under puberteten. Utan denna viktiga hormon, kan både män och kvinnor upplever både psykiska och fysiska problem. Det är därför många gånger när kroppen inte kan producera tillräckligt med testosteron, testosteron blir ett lönsamt alternativ för att kompensera skillnaden.

Metod

Testosteron kan tillhandahållas i en mängd olika sätt. Det vanligaste är genom att bära en lapp på huden som distribuerar exakt rätt mängd testosteronbehandling genom huden medan patienten bär plåstret. Testosteron kan också ske genom injektioner, geler som du gnider på din hud, piller eller ens ett implantat som kan placeras i kroppen.

fördelar

Fördelarna med testosteron varierar beroende på orsaken till behandling. De vanligaste problemen som gynnas av testosteron är AIDS / HIV, svaga muskler och ben, humörstörningar och sexuell dysfunktion. AIDS / HIV behandlingar testosteron har visat förmåga att bidra till att öka androgennivåer, vilket orsakar en ökning av energi och känsla av välbefinnande. För muskler och ben stärka testosteron har visat förmåga att öka bentätheten, men har inte visat någon förmåga att öka muskelstyrkan. Emellertid har varit känt en liten ökning av muskelmassa inträffa under behandlingar. För humörstörningar testosteron har visat förmåga att förbättra rumslig kognition och en allmänt bättre känsla om patientens livskvalitet. Den vanligaste orsaken till testosteron användning är sexuell dysfunktion. En ökning av testosteron har visat sig hjälpa till att öka libido, samt som hjälp med erektil dysfunktion.

Bieffekter

De biverkningar av testosteronbehandling hos män kan inkludera akne och polycytemi. Polycytemi är en sjukdom där alltför många röda blodkroppar bildas av kroppen. Detta kan leda till komplikationer, inklusive blodpropp, gikt och magsår på foder i magen och andra inre organ. Biverkningar hos kvinnor kan inkludera akne och hepatotoxicitet, eller med andra ord, kemiskt orsakad leversvikt.

risker

Det finns fortfarande för lite forskning för att få full kännedom om risker för dem som testosteron, men aktuella studier visar att det kan orsaka en ökad risk för problem i prostata och hjärta. Med prostatan, har vissa studier visat att testosteron kan öka storleken på prostatan. Detta kan hjälpa till att bidra till prostatacancer. Kardiovaskulära risker kan inkludera problem med insulinkänslighet, lipidnivåer och reaktiva proteiner.