XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Konsekvenser av föräldrar låta en mindre att dricka alkohol

Vissa föräldrar låter sina barn att dricka alkohol av religiösa skäl eller ibland för att hjälpa dem att lära sig att dricka ansvarsfullt när de når vuxen ålder. Även om den juridiska dricka ålder är 21 i alla 50 stater, vissa stater göra undantag för föräldrar att avstå från alkohol till sina barn i sitt eget hem. Det är alltid olagligt för vuxna att ge alkohol till underåriga som inte är deras barn eller rättsligt ansvar. Även om föräldrar kan ha goda avsikter, det finns allvarliga konsekvenser för att tillåta minderåriga barn att dricka.

Berusningsdrickande

Tonåringar som har föräldrar som köper alkohol för dem inte nödvändigtvis lära ansvarsfullt drickande beteende. Enligt en undersökning 2004 rapporterade i Journal of Adolescent Health, tonåringar som deltog parter där föräldrar hade lämnat alkohol var dubbelt så benägna att delta i berusningsdrickandet som de som deltog fester där alkoholen kom från andra källor, såsom från andra tonåringar. Berusningsdrickandet är den tunga konsumtion av alkohol, såsom fyra eller fem drinkar i rad, minst en gång i en tvåveckorsperiod, enligt KidsHealth.org. Binge drickande är överdriven och inte är ett positivt sätt att lära sig måtta.

regelbundna Drinkers

En konsekvens av föräldrastöd av minderårigas alkoholkonsumtion är livslång, hållbara dryckesvanor. Tonåringar som deltog parter som hade föräldra förutsatt alkoholhaltiga drycker var dubbelt så stor risk att vara regelbundna drinkers i framtiden som de som hade deltagit fester där alkoholen inte tillhandahölls av föräldrar, enligt Journal of Adolescent Health. När föräldrar uppmuntra agen som dricker, de skickar tonåringar ett meddelande om att det inte bara är acceptabelt att drink-- det är tillrådligt.

Hälsoproblem

Minderåriga berusningsdrickande kan leda till hjärnskador, fetma, minnesförlust och hjärnförsämring, enligt EmpoweringParents.com. Även om inte alla förekomster av berusningsdrickande är ett direkt resultat av förälder-stöd eller förälder-köpt alkoholkonsumtion, vissa är. hälsofrågor Långsiktiga är ett stort pris att betala för att stödja oansvariga, minderåriga dryckesvanor. Tonåringar som får berusade för första gången före 15 års ålder är också fem gånger större risk att få alkoholrelaterade problem som vuxna, enligt EmpoweringParents.com.

rättsliga överväganden

När föräldrarna ger alkohol till minderåriga, kan det finnas juridiska konsekvenser. Även den minsta dricka ålder är officiellt 21, 31 stater tillåter föräldrar, vårdnadshavare eller makar att ge alkohol till minderåriga och 30 stater tillåter minderåriga att dricka för religiösa ändamål. I sju av de 31 stater, lagar tillåter minderåriga alkoholkonsumtion endast i en privat bostad, enligt en 2011 artikel i The Wall Street Journal. I stater där dessa undantag inte gäller, kan lagen fina föräldrar för att ge alkohol för sina tonåring barn. Föräldrar kan inte köpa eller tjäna alkohol till underåriga som inte står under deras frihetsberövande vård. Dessutom, precis som med en vuxen, när en tonåring dricker alkohol och sedan blir bakom ratten på en bil, om det tonåring är över den lagliga gränsen för alkohol i hans tillstånd, kunde han bli arresterad för att köra under påverkan, samt som minderårigas alkoholkonsumtion. Kör bil eller arbetar under påverkan av alkohol är olagligt och straffbart enligt lag i alla 50 stater, och i District of Columbia. Även om en berusad förare inte grips, är att föraren farlig, och kan döda eller skada människor eller kan förstöra egendom. Specifika promillegränserna varierar från staten.