XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hälsoproblem som kan hindra dig från att förlora vikt

Gå ner i vikt kan vara svårare för vissa människor än andra. Medan de flesta människor faller inom de statistiska normer och kan gå ner i vikt normalt, det finns några hälsoproblem och förhållanden som kan förhindra viktminskning och eventuellt även leda till viktökning hos människor som de drabbar.

Hypotyreos och Sköldkörtel Disorders

Hypotyreos är ett tillstånd som kännetecknas av en nedsatt sköldkörtelfunktion. Enligt kvinnorna att kvinnor hemsida, patienter som har underactive sköldkörteln har också en extremt låg ämnesomsättning, som kan hindra dem från att gå ner i vikt eller till och med leda till viktökning. Hypotyreos upptäcks genom blodprov och kan behandlas med varierande framgång med thyroidmedicationen. En autoimmun sjukdom som kallas Hashimotos sjukdom kan också resultera i en trög sköldkörtel och svårt att gå ner i vikt. Vid Hashimotos sjukdom, kommer din sköldkörtel under attack från immunsystemet, vilket resulterar i en underaktiv eller inaktiv sköldkörtel, enligt MayoClinic.com. En kombination av kompletterande sköldkörtelhormon, noggrann diet och motion kan hjälpa många människor med hypotyreos och Hashimotos sjukdom gå ner i vikt.

Bipolär sjukdom och depression

Bipolär sjukdom, depression och ångest kan inte direkt påverka viktminskning, men om du tar läkemedel för att behandla dem, finns det en möjlighet att du kommer att uppleva någon form av negativ effekt på din vikt. Enligt MayoClinic.com, kan vissa stämningsstabiliserande och antipsykotiska läkemedel leda till viktökning eller förhindra viktminskning. Huruvida de mediciner blockerar viktminskning beror på ett antal faktorer, bland annat ärftlighet, kroppens kemi, och kost och motionsvanor.

Cushings syndrom

Mayo Clinic rapporterar att Cushings syndrom --- vilket är en sjukdom som kännetecknas av höga nivåer av kortisol --- kan förhindra viktnedgång trots rätt kost och näring. En av de viktigaste symptomen på Cushings syndrom är progressivt viktökning. Det finns behandlingar för att minska nivåerna av kortisol i kroppen, samt livsstilsförändringar som mjuk träning och hälsosam kost som kanske kan hjälpa.

Polycystiskt ovariesyndrom

Polycistic ovariesyndrom --- eller PCOS --- är en sjukdom som kännetecknas av närvaron av ökade androgener i kroppen. Enligt den MayoClinic.com, kvinnor med PCOS är mer benägna att vara överviktiga och erfarenhet ökad insulinresistens eller minskad glukostolerans. Alla dessa faktorer kan leda till svårigheter att förlora vikt.