XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Användning av citronsyra

Översikt

Citronsyra är en naturligt förekommande syra finns främst i flera sorter av frukt och grönsaker, med citrusfrukter som citroner och limefrukter innehåller de största mängderna. Denna organisk syra har många användningsområden, bland annat som en livsmedelstillsats / konserveringsmedel, ingrediens i kosmetiska produkter och som en kraftfull rengöringsmedel. Citronsyra kan köpas som ett vitt kristallint pulver.

lIVSMEDELS~~POS=TRUNC

Citronsyra kan hittas i många olika bearbetade livsmedel och läskedrycker. Det är ett effektivt organiskt konserveringsmedel som kan hittas på mat / dryck etiketter som "E330." Citronsyra har också en trevlig citrus smak som fungerar bra i läskedrycker.

VATTENAVHÄRDARE

Citronsyra kemiska egenskaper som en svag organisk syra gör det en kraftfull avhärdare. Det fungerar genom att bryta ner de spårmängder av metall som finns i vatten, vilket gör det till en idealisk helt naturliga valet för behandling av hårt vatten.

rengöringsmedel

Många helt naturliga rengöringsmedel, såsom köks- och badrums sprayer, innehålla en liten andel av citronsyra för att hjälpa ren hårt vatten fläckar och köks mässar. Den citrusy doften av syran är trevlig, så det fungerar bra som både en renare och en deodorizer. Ett vanligt hushållsbruk citronsaft är att använda den för att rengöra hårt vatten och mineralfyndigheter från dusch dörrar, handfat och toaletter.

bad bomber

Du kan göra din egen bad bomber-brusande, bubblande tvål / salt-med citronsyra. Citronsyran är helt säker att använda i badkaret. Den "Alka-Seltzer-liknande" brusande effekt orsakas av citronsyran reagerar med vatten och andra ingredienser i bomben, såsom bakpulver, trollhassel och dofter.

matta renare

Applicering av en 10 procent farmaceutisk grad citronsyra till missfärgade mattor kan hjälpa till att ta bort fläckar, enligt den CarpetBuyersHandbook.com. Faktum är att många mattan rengöring företag använder denna lösning för att rengöra mattor i hem och företag.

kosmetika

Citronsyra är en relativt vanlig ingrediens som används i kosmetiska produkter för att balansera pH-nivåer. Enligt CosmeticsDatabase.com, kan små mängder citronsyra hittas i schampo, duschkräm, ansikte rengöringsmedel, nagellack, handtvål och andra kosmetiska produkter. Vissa människor kan vara känsliga för citronsyra, så var försiktig när tillämpning av en kosmetisk produkt som innehåller syran.