XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Är en bänkpress berör Arm Längd?

Bänkpress är en övning som utförs i styrkelyft, men har också en plats i någon överkroppen styrka eller bodybuilding baserad rutin. En fullständig bänkpress kräver att du börja med armarna helt raka, sänka ribban under kontroll, gör en kort paus med stången på bröstet och tryck upp igen tills armarna är raka. Även om alla kan förbättra sin bänkpress, hur snabbt du framsteg beror på ett antal faktorer - en av de viktigaste är din armlängd.

Kortare Arms för bättre vinster

Har korta armar är vanligtvis bra för bänkpress, enligt tränare och elit powerlifter Brandon Lilly. Bänkpressnings med kortare armar behöver inte flytta baren så långt mellan den punkt där den vilar på bröstet och lockout. Detta är utan tvekan en fördel, eftersom det mindre avståndet baren har att resa och kortare tid du har att bära lasten, desto starkare blir du.

Släpar med långa armar

Långa armar är definitivt en nackdel på bänkpress. I en studie publicerad i en 2010 års upplaga av "Sport Journal" Forskarna fann att kvinnliga college idrottare med längre arm spännvidder var en nackdel att deras kortare beväpnade motsvarigheter. Kvinnorna ombads att utföra antingen tre maximala försök bänkpress, eller en 30-sekunders isometrisk håll följt av tre högsta försök. För den andra gruppen av kvinnor, utför isometrisk håll, visade det sig att långa arm span innebar en signifikant minskning i prestanda.

force Factor

Hur bra är du på bänkpress handlar om hur mycket arbete du måste lägga in i hissen. Arbetet är lika med kraft multiplicerad med avstånd konstaterar styrka tränare Elsbeth Vaino. Därför, om två lyftare har olika arm längder, även om de är båda lyfta samma mängd vikt, kommer den med längre armar måste flytta ribban ytterligare, vilket ökar avståndet och den mängd arbete som krävs för att slutföra hissen .

Få ett grepp

En sak du kan göra för att göra dig en bättre bänk pressar är att byta grepp för att passa din lem längd. En smal grepp kan vara mer fördelaktigt om du har längre armar, som genom att minska greppet, förkorta du rörelseomfång. Långa förgrenade benchers bör lägga i mer top-end övningar, såsom golvpressar, ombord pressar och stift pressar också råder Mike Robertson, coach på IFAST i Indianapolis. Om du har kortare armar, dock mer bottom-end rörelser såsom hantelpressar och pausade bänkpress hjälper.