XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Livsmedel att undvika om du har höga triglycerider & amp; Högt kolesterol

Översikt

Kolesterol är en typ av lipid eller fett. Den är gjord av levern och används för olika kroppsfunktioner. För mycket kolesterol som cirkulerar i blodet är farligt för hälsan. En totalkolesterol läsning av över 200 milligram / deciliter är en riskfaktor för hjärtsjukdom. Triglycerider är en typ av fett som cirkulerar i blodet. Triglyceridnivåer över 150 milligram / deciliter är också en riskfaktor för hjärtsjukdom. Livsmedel som innehåller mycket fett, särskilt mättat och trans fett, bidrar till förhöjda kolesterolnivåer medan godis och alkohol ökar triglyceridnivåer.

Livsmedel som innehåller mycket mättat fett

Livsmedel att undvika om du har höga triglycerider & amp; Högt kolesterol

Livsmedel rika på mättade fetter är en viktig bidragande orsak till utvecklingen av hjärtsjukdomar. Mättade fetter finns uteslutande i animaliska livsmedel. Livsmedel rika på mättat fett omfattar fett kött, bakverk, choklad, smör, ost, 2-procent eller hela fetthalt mejeriprodukter, vispgrädde, och hud av fjäderfä. Typiskt, om ett fett är fast vid rumstemperatur, är det mättade. Mättade fetter ökar LDL-kolesterolnivåer i blodet. Även det rekommenderade dagliga värdet (DV) för totalt fett är 30 procent till 35 procent av kalorier, bör mättat fett begränsas till 7 procent till 10 procent av den totala kalorier enligt American Heart Association.

Mat Källor till transfetter

Livsmedel att undvika om du har höga triglycerider & amp; Högt kolesterol

Transfett ökar kolesterolnivåer så mycket som mättade fetter, som bidrar till hjärtsjukdomar och åderförkalkning. Transfett finns i icke-animaliska livsmedel, speciellt livsmedel som innehåller delvis härdade oljor. De flesta margariner och alla vegetabiliska förkortningar är höga i transfetter, vilket ger 0,3 gram till 4,2 gram per matsked enligt United States Department of Agriculture National Nutrition databas. Delvis härdade oljor finns i många förädlade livsmedel, bland annat kommersiellt beredd bakverk, särskilt kakor, stekt mat, särskilt pommes frites och många snacks, såsom kex och chips. I själva verket 40 procent av den totala transfetter konsumeras i USA kommer från kakor, kakor, pajer, bröd och kex, enligt Center for Science in the Public Interest (CSPI).

tropiska oljor

Livsmedel att undvika om du har höga triglycerider & amp; Högt kolesterol

De flesta vegetabiliska oljor består av omättade fettsyror och ökar inte kolesterolhalten i blodet eller täppa till artärerna. Det finns ett undantag. Tropiska oljor, såsom kokosnöt, palmkärnolja och palmolja, består av mestadels mättade fetter och inte ökar kolesterolnivåer. Kokosolja är faktiskt högre i mättade fettsyror än smör! Palmolja är cirka 50 procent mättat fett. Bomullsfröolja, men inte en tropisk olja, är inte ett bra val eftersom mer än 25 procent av det fett som den innehåller är mättad. Dessa oljor har använts i bearbetade livsmedel i årtionden, inklusive vissa spannmål, kommersiellt förberedda kakor, pajer, kakmix, kex och glasyrer. Även oraffinerad (extra virgin) tropiska oljor, såsom kokosnötolja, ge några antioxidanter och fytonäringsämnen, och inte innehåller kolesterol, de mycket mättade, ohälsosamt för hjärtat, och bör konsumeras i en mycket begränsad mängd, om ens alls, enligt American Heart Association.

Godis och alkohol

Livsmedel att undvika om du har höga triglycerider & amp; Högt kolesterol

De kostrekommendationer för styrning triglyceridnivåer är inte desamma som för totalkolesterol och LDL-kolesterolnivåer. Koncentrerade godis och alkohol ökar blod triglyceridnivåer mest. Livsmedel som innehåller mycket tillsatt socker inkluderar bagerivaror, godis, glass, kakor, tårtor, sockrade flingor, munkar och andra sötsaker. För att hålla blod triglyceridnivåer på 150 milligram / deciliter eller lägre, begränsa dessa livsmedel i kosten. Dessutom konsumerar stora mängder av alkoholhaltiga drycker, såsom sprit, öl, vin, sprit och liknande kan på liknande sätt öka triglyceridnivåer. Enligt Dietary Guidelines för amerikaner 2010, bör män konsumera mindre än eller lika med två alkoholhaltiga drycker dagligen, och för kvinnor, mindre än eller lika med en alkoholhaltig dryck dagligen.