XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Fluor & amp; huvudvärk

Fluor tenderar att vara synonymt med tandhygien. Tandläkare rekommenderar användning av fluor för att bygga starka tänder, men för mycket kan ha en skadlig effekt. För mycket aktuell fluor för barn kan leda till emalj fluoros, vilket orsakar en krita liknande missfärgning på tandemaljen. Konsumtionen av för mycket fluor leder till fluor toxicitet, som kan leda till negativa effekter såsom huvudvärk.

Fluorid

Fluor kommer från fluor, som är en naturlig del finns i vatten och i luften. Fluor finns i alla vatten, och vissa samhällen lägga till deras vattentillförsel. Det fungerar genom att stoppa och vända karies, enligt den amerikanska Tandhygienist rf. Det hjälper till att hålla tandemaljen stark genom att förhindra förlusten av mineraler. Användning av fluor minskar risken för håligheter och hjälper till att bibehålla oral hälsa.

Huvudvärk

Det finns många typer av huvudvärk och lika många orsaker. University of Maryland Medical Center definierar en huvudvärk som en smärta eller obehag i huvudet, hårbotten eller hals. Den vanligaste orsaken är att strama, kontrakterade muskler i axlar, nacke, hårbotten och käke. Huvudvärk kan orsakas av brist på sömn, hunger, alkohol, koffein, natriumglutamat eller mediciner. En obalans av näringsämnen, från vitaminer eller mineraler, kan störa kroppens känsliga system.

källor

Fluor finns i tandkräm, munvatten och vattenförsörjning. Det läggs till kommunalt vatten för att justera de naturliga fluoridkoncentrationsnivåer till den rekommenderade mängden för optimal tandhälsa, enligt den amerikanska Tandhygienist rf. Mängden är cirka en del per miljon eller 1 mg / L. Fluoriderat vatten når 62 procent av den amerikanska befolkningen, levererar mer än 144 miljoner människor.

Betydelse

Fluorid toxicitet kan förekomma i doser så små som .1mg / kg till .3mg / kg, enligt den fluorid Action Network webbplats. Observera att 1l lika .96kg. Symtom på fluor toxicitet kan inkludera magsmärtor, illamående, kräkningar och huvudvärk. Toxicitet är vanligare hos yngre barn på grund av deras låga vikter kropps och intag av tandkräm i kombination med intag av fluoriderat vatten. En folkhälsorapport 1997, en studie 1994 i New England Journal of Medicine och en 1988 studie i American Journal of Public Health rapporterade fall av fluor toxicitet med huvudvärk som ett klagomål i 41 procent, 11 procent och 49 procent respektive.

överväganden

Fluoriderat vatten anses säkert och effektivt, enligt den amerikanska Tandhygienist rf. Fluorid Action Network hemsida säger att den dödliga dosen av fluorid är 5 mg / kg, långt under den tillsatta mängden vatten. Barn är mer känsliga och deras tandhygien bör övervakas.