XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man förstå Markeringar på vattenflaskor


Tyvärr har studier visat att vissa plastvattenflaskor tillåter skadliga kemikalier, som är giftiga för våra kroppar, för att läcka ut i vattnet. Även nappflaskor och plast sippy koppar kan vara skadligt om den är gjord med fel plast. Det är viktigt att känna till symboler för att leta efter på plast livsmedels- och dryckesförpackningar som kan utgöra allvarliga hälsorisker för dig eller din familj. Att förstå och kontrollera siffrorna återvinning, liksom andra viktiga tillverknings markeringar på plastvattenflaskor, kommer att hjälpa dig att göra hälsosamma val.

Instruktioner

Plastflaska Säkerhet

1 Vänd vattenflaskan upp och ned för att avslöja ett antal som bestämmer säkerhetskoden flaskans plast.

2 Leta reda på små återvinning triangeln av jagar pilar. Triangeln är vanligen över bokstäverna PET eller PETE, HDPE, LDPE eller PVC, för att nämna några exempel.

3 Leta reda på antalet inom denna triangel. Numret kommer att vara mellan 1 och 7. Betydelsen av dessa siffror brytas ned till olika kvaliteter av plast, enligt National Resources Defense Council. # 1 (PET eller PETE) betraktas allmänt som en säker plast. Detta är plasten används främst för vatten på flaska. # 2 (HDPE), # 4 (LDPE) och # 5 (polypropen) plaster är också allmänt betraktas som säkra.

3 (PVC), som ofta finns i squeeze plast och jordnötssmör burkar, och # 6 (styren) plast, bör undvikas, eftersom dessa plaster har varit kända för att medföra hälsorisker. # 7 plast är ofta polykarbonat och är innehåller BPA (bisfenol A), som kan vara mycket giftiga och bör undvikas. BPA har kopplats till typ 2-diabetes, insulinresistens, bröstcancer och livmodercancer hos kvinnor, bland andra sjukdomar. Observera att # 7 är en "andra" kategori, vilket innebär att # 7 är en catch-all, så inte alla # 7s innehåller BPA. Om du hittar en # 7, ring tillverkaren av att behållaren för att ta reda säkert om, i själva verket innehåller det BPA.

Hållbarhetstid

4 Titta på sidan av flaskan eller på locket för en "Best Med" datum. Om flaskorna ingår inne i en lägenhet, kan du titta på utsidan av lägenheten för en påtryckt märke.

5 Leta upp datum som är märkt. Datumet kommer att vara en sekvens av sex nummer.

6 Bestäm datum genom att använda sekvens av sex nummer att fastställa datum för hållbarheten av flaskan utgångs. Till exempel, om informationen tryckt på flaskan stater, "Best Av 100.712", då flaskans innehåll löper ut den 7 oktober 2012.

flaska Information

7 Leta reda på tid och bin eller partinummer finns på flaskan. Dessa siffror är oftast ligger direkt ovanför eller nedanför "Best Med" information.

8 Leta reda på tid som anges i tappnings information. Detta nummer är oftast enkla fyrsiffrigt nummer. Till exempel, skulle antalet 1240 indikera tiden flaskan var lotted. I detta exempel skulle tiden vara 00:40.

9 Partiet eller bin nummer är ibland ett tresiffrigt märkt sekvens --- till exempel, TYG. Skriva ner tid och märkte sekvensen kan vara till stor hjälp när du behöver ringa tappnings för information. I detta steg två och tre exempel, skulle du säga, "Jag ringer om en flaska märkt" 1250 TYG. ' "

Tips

  • Den amerikanska Food and Drug Administration har standard markeringar som krävs för tappnings att placera på etiketter och vattenflaskor. Om du ser en märkning eller en etikett som du inte förstår, tveka inte att ringa vattentappnings och be dem vad det speciella medel märkning.
  • Även om vissa företag har uppgett att buteljerat vatten är fortfarande säkert att dricka efter utgångsdatum, har vissa studier funnit bakterier i vatten på flaska för vissa företag efter hållbarheten. Förändringar i temperatur eller ljus kan skada tätningen eller flaskan, eller orsaka bakterier att förorena vattnet. Det föreslås att vattnet skall användas av "Best By" datum som anges på flaskan.