XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Cayennepeppar och Warfarin

Enligt Drugs.com, paprika är bland de vanligaste kryddorna i världen, och människor i vissa länder i Sydostasien konsumera i genomsnitt 5 g röd paprika per dag. Men det är en stor säkerhetsrisk potentialen för en interaktion mellan cayennepeppar och vissa läkemedel, inklusive warfarin. Interaktioner med warfarin kan vara allvarliga, eftersom små förändringar i warfarin i blodet kan ha skadliga effekter. Rådgör med din läkare innan du använder spansk peppar medicinskt.

om Warfarin

Warfarin är i en kategori läkemedel som kallas antikoagulantia, vilket betyder att det saktar kroppens blodkoagulering process. Du kan ta warfarin om du har blodproppar i venerna eller lungor. Warfarin används också av personer som har en oregelbunden hjärtrytm som kallas förmaksflimmer, som kan orsaka farliga blodproppar bildas i kroppen. Det är också föreskrivs att förebygga stroke hos vissa personer.

Hur det fungerar

Den aktiva komponenten i spansk peppar är capsaicin. Capsaicin arbetar för att lindra smärta genom att blockera en kemikalie som kallas substans P, som är ansvarig för sändning av smärtmeddelanden till hjärnan. När substans P hämmas, smärtsignaler inte längre gå till hjärnan och personen upplever smärtlindring. Capsaicin producerar bara en kortsiktig effekt på substans P, så att folk måste fortsätta att ta den för att upprätthålla smärtlindring.

Interaktion med warfarin

En rapport som publicerades i "American Journal of Health-System Pharmacy" 2000 stödde interaktion mellan warfarin och capsaicin. Cayennepeppar ökar tiden blod behöver att koagulera, och när det tas med blodförtunnande läkemedel som warfarin, kan effekten av läkemedlet intensifieras, säger DrugDigest.org. Detta ökar risken för okontrollerad blödning, vilket kan förekomma som symptom som blodig urin eller avföring, spotta upp blod, ovanliga blåmärken och fortsatt blödning från mindre skärsår.

andra överväganden

Liksom warfarin, kan aspirin minska din blodets förmåga att levra sig, så om du regelbundet ta acetylsalicylsyra och cayennepeppar tillsammans, du kan ha en ökad risk för blödning, säger DrugDigest.org. Du kan uppleva en liknande effekt om du tar cayennepeppar med andra örter som minskar blodets koagulation, såsom vitlök, ingefära, ginkgo, ginseng, hästkastanj, rödklöver och Saw Palmetto.