XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Du är man och har blivit orolig för att du kan ha en urinvägsinfektion. Du har nyligen haft en prostata examen hade kanske din PSA-nivåer testas, och din prostata förstoras inte. Vill du veta om du har en urinvägsinfektion och i så fall vad orsaken kan vara, vad det innebär och vad du bör göra åt det.

Urinvägsinfektion i Män

Kvinnor har den största statistiska förekomsten av urinvägsinfektion. Män är mycket mindre risk att få en, men när de gör det, är det troligt att vara allvarligare. En korrekt diagnos av din läkare är viktigt.

symptom

Symtom på en urinvägsinfektion innefattar täta urinträngningar, akut behov av att urinera, en brännande känsla vid urinering, låggradig feber och grumlig urin med en stark lukt.

fysiska orsaker

En förstorad prostata är fortfarande den huvudsakliga orsaken till infektion i urinblåsan, men om du har slagit fast att ut, andra fysiska orsaker njursten, urinsten och en onormal förträngning av urinröret från en urinrörs catheterizing och / eller kirurgi.

bakteriella Orsaker

Cystit och interstitiell cystit (en mer kronisk form), medan vanligare hos kvinnor, är allvarligare hos män. Cystit är en bakteriell infektion orsakas oftast av E. coli bakterier (även om Proteus kan Klebsiella och Enterobacter bakterier också vara faktorer). STD (sexuellt överförbara sjukdomar) kan orsaka urinvägsinfektion.

epididymit

Epididymit är en inflammation i bitestiklarna (det lindade röret på baksidan av testiklarna som lagrar och transporterar spermier). Det är oftast orsakas av en bakterieinfektion eller en STD. Urin kvar i urinblåsan, som sedan orsakar infektion.

Behandling

Snabb behandling av din läkare kommer att hålla en urinvägsinfektion blir långsiktig och handikappande. Obehandlade urinvägsinfektioner kan bidra till njur- eller prostata infektioner. Behandlingar kan omfatta en rad av antibiotika (vissa tagit lång sikt) och kan inkludera sjukhusvård.