XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Gluten Känslighet & amp; Parkinsons & # 039; s sjukdom

Döden av dopaminproducerande celler i hjärnan som orsakar Parkinsons sjukdom och minskar din förmåga att kontrollera din muskelrörelser. Forskning har misslyckats med att fastställa orsaken dessa hjärnceller börjar dö eller varför de fortsätter att dö. Men inflammation, vanligare bland personer med vissa typer av glutenkänslighet, har förknippats med försämring av Parkinsons sjukdom.

Anslutningen

"Inflammation kan vara en av de främsta drivkrafterna för Parkinsons sjukdom", enligt David G. Standaert, föreståndare för Centrum för neurodegeneration och Experimental Therapeutics. Medan onormala proteiner i hjärnan och oxidativ stress är de viktigaste faktorerna som orsakar Parkinsons, inflammation i hjärnans nervceller orsakar Parkinsons att utvecklas. Att hitta sätt att eliminera inflammation i kroppen, såsom kontrollerande gluten känslighet, kan hjälpa till att minska utvecklingen av Parkinsons sjukdom.

Gluten Känslighet Definition

Känsligheten Termen mat hänvisar till någon reaktion du upplever efter att ha förtärt vissa livsmedel. Medan vissa matkänsligheter är allergier, de flesta är matintolerances. Den huvudsakliga skillnaden mellan ett livsmedel intolerans och en födoämnesallergi är att en födoämnesallergi orsakar ett immunsvar och inflammation. Allergi typ känslighet för gluten, som kallas celiaki orsakar immunsystemet att angripa friska celler i tjocktarmen, vilket ökar inflammation både i tarmen och i hela kroppen.

Reducera inflammation från Gluten

Det viktigaste sättet att minska inflammation som orsakas av celiaki är att undvika alla livsmedel som innehåller gluten. Gluten-innehållande livsmedel omfatta alla livsmedel som innehåller eller kommer i kontakt med råg, korn eller vete. En ofullständig lista över dessa livsmedel innehåller bulgur, spruckna vete, durumvete, emmer, faro, couscous, kamut, malt, kommersiellt bearbetade havre, orzo, spelt, vetegroddar, graham fyra, korn, råg, vetemjöl, vetekli, panerad livsmedel , öl, sojasås, mältat mjölk, vissa glassar, glasstrutar och glasyr. De enda livsmedel som du vet innehåller säker på att ingen gluten har orden "glutenfri" tryckt på dem. Tyvärr har inte alla glutenfria livsmedel innehåller dessa ord på etiketten.

Efter en glutenfri diet

Det är dyrt att följa en glutenfri kost för att minska glutenkänslighet relaterade inflammation. Hjälpa till att lindra denna kostnad genom skrubb din skåp, kyl och frys för vanliga glutenfria livsmedel, såsom färsk frukt, färskt kött, färska ägg, oljor, socker, melass, honung, kryddor, örter, mjölk, smör, margarin, grädde, majs, bönor, vitt ris, vildris, brunt ris, frön och nötter utan tillsatser. Planera dina måltider runt dessa livsmedel och handla bara för de specialiserade glutenfria ingredienser du kan behöva lägga till dina måltider. Undvik korskontaminering av livsmedel genom att rengöra något som kan komma i kontakt med dina glutenfria livsmedel och lagring av glutenfria livsmedel i en separat skåp från de som innehåller gluten.

varningar

Rådgör med din läkare innan du startar en glutenfri diet. Forskning har inte visat att en glutenfri kost hjälper begränsa progressionen av Parkinson. Begränsningarna i en glutenfri diet kan göra det svårt att få tillräckliga mängder av näringsämnen. Hjälp till att förhindra näringsbrist genom att konsultera en dietist.