XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Sju Super Foods för hjärthälsa


Mindre än fem procent av vuxna amerikaner uppfyller alla de kostrekommendationer för optimal hjärthälsa. Konsumera livsmedel låg halt av mättat fett och natrium, men ändå rik på kostfiber, kan hjälpa till att sänka kolesterol, blodtryck och totala risken för hjärtsjukdom. De mest näringsrika livsmedel ger också många vitaminer, mineraler och andra näringsämnen.

bär

Bär är rika på fibrer, C-vitamin, kalium och antioxidanter - potenta sjukdomsbekämpande föreningar. En studie som publicerades i juni 2010 frågan om "Journal of Nutrition" fann att konsumera en dryck som gav motsvarande 2 koppar blåbär dagligen under åtta veckor minskade signifikant blodtryck och förbättrade andra markörer för kardiovaskulär hälsa. Om du inte gillar blåbär, prova hallon, jordgubbar eller björnbär - alla är rika på fytonäringsämnen.

Fisk

American Heart Association rekommenderar två portioner fisk - helst fet fisk - varje vecka. Fet fisk som lax och makrill är rika på omega-3-fettsyror, som minskar risken för arytmier, lägre triglycerider och öka nivåerna av high-density lipoprotein - det goda kolesterolet - i blodet.

bladgrönsaker

Gröna bladgrönsaker, som spenat och grönkål, är packade med många vitaminer och mineraler samtidigt som låg i kalorier. En kopp kokt spenat uppfyller dagsbehovet av vitaminer A och K och 50 procent av de dagliga kraven för magnesium och vitamin C ger ändå bara 40 kalorier.

Nötter

Nötter är näringsrika livsmedel rika på omättade fetter, protein, fibrer, mineraler, vitamin E och växtstanoler och steroler. Äta 1,5 uns av nötter - i synnerhet pistagenötter, valnötter eller mandel - kan avsevärt förbättra ditt kolesterol och minska risken för hjärtsjukdomar. Nötter är hjärtvänlig snacks som är lätt att bära med dig när du är på språng.

baljväxter

Baljväxter inkluderar bönor, ärtor och linser - som alla är låg fetthalt, högt i fiber och tillhandahålla högkvalitativa vegetabiliskt protein. En studie som publicerades i November 2012 frågan om "Archives of Internal Medicine" indikerar att en kopp baljväxter per dag förbättrar blodsocker och minskar risken för hjärt-kärlsjukdom. Du kan lätt blanda baljväxter i soppor, grytor och pastarätter, eller kasta dem i sallader.

Havre

Havre ger mer lösliga fibrer - den typ som sänker ditt kolesterol - per portion än nästan alla andra spannmål. Inte bara kommer havregryn förbättra din hjärthälsa, kan det hjälpa dig att gå ner i vikt. Eftersom havregryn är så rik på fibrer, kan det hjälpa dig att må bättre under en längre tid, vilket bidrar till att minska kaloriintaget under dagen. För en trippel hot om supermatar, toppa din havremjöl med en handfull bär och matsked hackade nötter.

Mörk choklad

Även en söt behandla, som mörk choklad kan förbättra hjärthälsa. Mörk choklad är rik på flavonoider, föreningar som kan bidra till att förebygga blodproppar och åderförkalkning. Eftersom choklad är rik på kalorier, begränsa sig till en en-ounce bit med 70 procent kakao eller mer.