XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Underhåll en 1983 Evinrude 70 hk utombordsmotor är inte så komplicerat som service andra Evinrudes. Med ett elektroniskt styrt bränsleinsprutningssystem, har motorn ingen förgasaren att mixtra med. Det finns inget behov för att justera bränsleblandningen eller tomgångsvarvtalet. Eftersom motorn är utrustad med en elektronisk styrenhet som styr tändning, kontroll och justering av motorns timing likaledes elimineras. Om du kan ta bort tändstiften och testa motorns kompression, du är i upploppet

Instruktioner

1 Titta motorn över, att uppmärksamma något som verkar sliten, spruckna, läcker eller är skadade. Ta propellermutter av axeln och kontrollera den för stötar och hack och kontrollera propellernavet för slitage eller skada. Ersätta propellern vid behov.

2 Ta bort tändstiften, ta bort nödstoppkontaktens bricka på snodd och trä en kompressionsmätare i nr 1 cylinder. Dra runt motorn mer än fyra gånger, notera kompressionen i cylindern som du gör det och jämföra avläsningarna för att avgöra om alla är inom toleransområdet som anges för motorn.

3 Inspektera varje tändningssystemkomponent, letar efter uppenbara brister, skadade ledningar och ledningar med uppenbara isolering problem. Byt ut vad som skadade eller slitna. Byt ut de gamla tändstift, oavsett skick, med nya pluggar. Ta bort och rengör eller byt varje filter som du kan komma till.

4 Byt olja i den nedre enheten. Kontrollera alla bultar, muttrar och skruvar som du kan komma till, så att de är tätt tätt eller skärpa dem med en socket set och enheten.

5 Pressa bränsle primern några gånger. Om det inte tanka, och förblir slapp, pressa fjäderbelastade fästena på varje sida med en tång. Ta bort slangen och sätt i en ny slang och bränsle primer pumpen.

6 Slutföra ovanstående kontroller och tester, och åka båt. Ingen service kontrollen avslutats tills motorn tas i drift och dess tillstånd ses i drift.

Tips

  • Du kan byta ut en skadad propeller billigare än att reparera en.