XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Utbilda föräldrar om Addiction

Föräldrar oroa tonåringar och missbruk. Alkohol, cigaretter och många typer av läkemedel är tillgängliga för de flesta tonåringar och alla har beroendeframkallande egenskaper. Föräldrar måste ha rätt information för att förstå vad missbruk är, hur man behandlar den och hur man kan förhindra det i första hand. Beväpnade med rätt information, kan föräldrar ta itu med missbruk på ett realistiskt och hjälpsamt sätt.

gatudroger

Ett spektrum av läkemedel och kemikalier kan användas eller missbrukas. Marijuana, kokain och heroin är bekant för många föräldrar. Stimulantia inkluderar methamphetamines eller meth, spricka och ecstasy. Salvia och krydda är örter eller örter som utger sig för att erbjuda naturliga alternativ till läkemedel. Men de båda har sinnesförändrande kemikalier och kan ha andra läkemedel blandas i en hög.

hushålls Drugs

Tonåringar och barn har ofta tillgång till beroendeframkallande kemikalier i hemmet. Tobak och alkohol är båda lättillgängliga för äldre vuxna och kan påverka tonåringar. Tonåringar som började dricka innan de fyllt 15 var fem gånger större risk att bli beroende av alkohol än de som började dricka efter 21 års ålder, enligt Centers for Disease Control and Prevention. Ungdomar kan hitta beroendeframkallande droger på hyllan i järnhandeln i form av lösningsmedel. Slutligen några tonåringar gå längre än familjen medicinskåpet. Fler tonåringar dör av receptbelagda droger än från heroin och kokain i kombination, enligt Do Something webbplats.

Hur missbruk påverkar hjärnan

En serie av strukturer i hjärnan utgör det limbiska systemet. Dessa strukturer skapar signalsubstanser. En av dessa signalsubstanser kallas dopamin och det är den kemikalie som ger personen en angenäm känsla. Droger kortsluta naturliga kopplingar och ger hjärnan känslan av glädje av kemikalien i läkemedlet, enligt National Institute on Drug Abuse. Detta ger användaren en känsla av eufori eller en känsla av att vara hög. Med tiden orsakar förändringar i hjärnan som gör användaren beroende av drogen snarare än naturliga hjärnans kemi.

Vad föräldrar kan göra

National Institute on Drug Abuse tyder på att familjer anser fem faktorer för att mäta risken för tonåringar. Först måste föräldrarna kunna kommunicera med sina tonåringar. Kommunikation är grunden för en sund familj. Det kan hjälpa föräldrar att stödja positivt beteende och nyp beroendeframkallande beteende i sin linda. För det andra, föräldrar måste stödja positivt beteende dagligen. Ingen tycker om att få veta vad de inte kan göra hela tiden. Istället tonåringar som lever med uppmuntran att utveckla självförtroende och en stark självkänsla. För det tredje måste föräldrarna kunna förhandla med tonåringar att arbeta tillsammans mot lösningar. Föräldrar och tonåringar måste inse att de båda arbetar mot samma mål: tonåring lycka. I slutändan måste dock föräldrar kunna ställa starka gränser för farligt och trotsiga beteende. Detta är särskilt viktigt när det gäller kemiska missbruk. Slutligen, föräldrar måste inse att tonåringar är inte vuxna och se till att unga människor övervakas. Detta lämnar mindre av en chans att tonåring kommer att få chansen att prova droger.