XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hjärnstrukturer och amp; Funktioner som är förknippade med att äta hälsosamt

Vissa näringsämnen har hittats i den vetenskapliga litteraturen för att stödja den strukturella och funktionella hälsa av hjärnan. Tillräcklig näring kan även hjälpa till att skydda mot hjärnrelaterade sjukdomar, som Alzheimers och Parkinsons.

Minne

Även om det inte är en standard Medelhavsdieten utan många variationer, tenderar att innehålla många frukter, grönsaker och hälsosamma fetter. Den vanligen ingår också låg förbrukning av mejeriprodukter och kött, särskilt rött kött. Medelhavsdieten ofta har studerats i relation till hjärthälsa och visat sig förbättra hjärtfunktionen. Men det finns nu bevis som tyder på att en medelhavsstil kost också kan förbättra hjärnans funktion. En studie som publicerades i januari 2010 i "Current Opinion in Clinical Nutrition & Metabolic Care" funnit att en medelhavsstil kost i samband med en minskad risk för Alzheimers sjukdom och Parkinsons sjukdom relaterade minnes nedgång.

Hippocampus och Cerebellum

Vetenskapliga studier visar att vitamin E kan hjälpa till att skydda hippocampus och cerebellum i hjärnan. Hippocampus är det område i den involverade med minne, lärande och emotion hjärna. Lillhjärnan är involverad med förnimmelse och motorstyrning. En studie som publicerades i mars 2009 i "Food Chemistry" funnit att vitamin E skyddade båda dessa områden från kliniskt inducerad skada i experimentella råttor. Listan över livsmedel rika på vitamin E inkluderar mandel, spenat, solrosfrön och blåbär.

flavonoider

Flavonoider är en grupp av gula växtpigment som finns i många frukter och grönsaker. Flavonoider kan stödja övergripande hjärnans hälsa. Enligt en artikel som publicerades i 2008 i "British Journal of Nutrition," flavonoider har visat sig reglera signaleringen av nervceller, eller hjärnceller, vilket är avgörande för hjärnans funktion.

Depression

En hälsosam kost kan hjälpa avvärja depression, enligt resultaten av en studie som publicerades i maj 2010 i den "australiska och nyzeeländska Journal of Psychiatry." Hos ungdomar, fann forskarna att en hälsosam kost korrelerade med mindre depression. Forskarna nämna att precis som näring är nödvändigt för korrekt hjärnans utveckling, är det möjligt att det skyddar hjärnan av depression samt.