XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vilka livsmedel Gör din andedräkt stinker?


Kaffedrickare är bekanta med obehagliga kaffe andetag som vanligtvis kommer tillsammans med den krämiga mugg morgon java. Lök, vitlök och andra stickande livsmedel människor älskar att äta är också kända för nedsmutsning upp andan. Dålig andedräkt kommer från ett antal ibland överraskande källor på din tallrik.

Skarp och sura livsmedel

Lök och vitlök börjar med en kraftfull arom. Dessa livsmedel innehåller svavelföreningar som skapar lukt. Vad mer, när de bryts ner och distribueras i hela kroppen, är denna lukt utandad genom munnen.

Sura livsmedel skapa en miljö i munnen som stimulerar tillväxten av bakterier som i sin tur producerar dessa illaluktande svavelföreningar. Sura livsmedel som leder till dålig andedräkt inkluderar syrliga grönsaker och juice, såsom tomater och tomatjuice. Tyvärr för koffeinvänner, kaffe faller också in i denna kategori. Om du måste ha en morgon pick-me-up, överväga att byta till svart te, som inte bidrar till dålig andedräkt om det inte över sötad.

sötsaker

Bakterier foder på socker, vilket gör godis en no-no för personer som vill hålla andas frisk. Choklad, krämig efterrätter, socker-fyllda godis och bordssocker använda socker som bränsle, reproducera sig i munnen och avger svavel. Ännu värre, bidrar socker till plack byggs upp och karies, som fortsätter den onda lukt cykeln.

Protein och mejeri

Ofullständig nedbrytning av laktos proteiner i mejeri leder till aminosyra uppbyggd på tänderna och tungan. Dessa syror omvandlas av bakterier till svavelföreningar som orsakar dålig andedräkt. Mjölk, ost, yoghurt - och i mindre utsträckning, kött, fisk och bönor - bidrar alla till detta problem hos känsliga individer. Människor som är laktosintoleranta är särskilt utsatta för dålig andedräkt från mejeriprodukter.

Alkohol

Alkohol är ett torkmedel som torkar ut munnen och muntorrhet är en ledande orsak till dålig andedräkt. När människor äter eller dricker torkmedel såsom alkohol, är saliv inte är närvarande i tillräckliga mängder för att tvätta bort illaluktande bakterier och hålla andas frisk.

Good-Breath Foods

Livsmedel som fukta munnen och öka alkalinitet hjälp fräscha dålig andedräkt. Först, drick mycket vatten för att späda och tvätta bort luktproducerande bakterier. Under eller efter måltider, konsumera alkaliska livsmedel för att neutralisera syrorna som livnär bakterier. Färska örter som eukalyptus, kardemumma, kanel och persilja innehåller ämnen som förstör eller neutraliserar illaluktande bakterier. Fiberrik mat hjälper dig att producera tillräckligt med saliv för att tvätta bort bakterier och hjälper kroppen att reglera mag-frågor som kan bidra till dålig andedräkt.