XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

ergometer Technique


En ergometer är ett annat ord för en roddmaskin, som är en del av hjärt-utrustning som fungerar hela kroppen genom att simulera samma rörelse som en roddare skulle i en konkurrenskraftig regatta. Medan ergometrar gör erbjuder utmärkt övning, måste du också använda dem på rätt sätt för att sätta press på de rätta musklerna och undvika att flytta din kropp på ett sätt som kommer att innebära en risk för skador.

Tillbaka

När du använder en ergometer, måste du se till att ryggen är rak. Det är möjligt att runda ryggen på både toppen, nära skulderbladen, och längst ner, i närheten av din ländryggen, men om du gör det du sätter press på din ryggrad snarare än på musklerna runt den. Det är viktigt att du sätter press på dina muskler, eftersom de kan utvecklas, ryggraden, å andra sidan, kan inte.

hip Rörelse

När du börjar rörelsen, måste du ta tag i handtaget och flytta kroppen framåt för att föra den till sin viloplats. Eftersom din plats är på hjul, kommer den att flytta fram emot att ge dig mer inflytande. När du flyttar din kropp framåt, men måste du göra det från dina höfter. Detta kommer att säkerställa att din rygg är rak, och hålla trycket på musklerna. När du når slutet av din stroke, kan du luta bakåt för extra kraft - denna rörelse bör också vara från dina höfter.

knän

Dina händer måste alltid gå över knäna utan att justera deras väg. Detta innebär att i drivdelen av slaget - när kroppen rör sig bakåt - benen behöver förlänga innan dina händer går över knäna. När du är i återhämtningen, men när kroppen rör sig framåt, händerna måste passera över knäna innan du böjer dem och ta dig hela vägen framåt. Om du behöver flytta händerna över knäna, är du inte ror med rätt teknik. Flytta händerna i en rak linje säkerställer att dina muskler rör sig i rätt ordning, som kommer att hålla dig i rätt läge.

Kör

Medan rodd åtgärden ser ut som en överkroppen handling, är det viktigt att komma ihåg att den största delen av sin makt faktiskt kommer från benen. Så, när du kör stolen bakåt i en stroke, måste du se till att du driva igenom dina ben när du gör det. Detta kommer att fokusera energin där den måste vara - på dina benmuskler, snarare än på bröst, rygg och armar. Överkroppen är bara för stöd och balans, inte verklig makt.