XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Även om höga proteinrik kost håller bjudet vid det senaste vapnet i kriget mot fetma, inte göra misstaget att förvirrande popularitet med säkerhet. Även om högre proteinrik kost är i allmänhet säkra för övrigt friska vuxna, finns det några interventioner faror som prompt närmare övervägande innan hoppa i en av dessa planer. Om du har övervägt en proteinrik diet, det finns potentiella risker att väga mot frukterna av viktminskning.

Potential Organ Problem

Proteinrik kost var länge tros orsaka njurproblem, även hos friska vuxna. Enligt Katherine Zeratsky, RD, LD, på Mayoclinic.com, nu vet vi att högre proteinrik kost utgör en liten risk för övrigt friska individer. Men innebär högt proteinintag fortfarande en risk om du har konstaterad njur- eller leverproblem. Rådgör med din läkare och undersöka din familj sjukdomshistoria innan blint omfamna en proteinrik diet.

Potentiella Hjärtproblem

Proteinrik kost ses ofta som arbetar tillsammans med låga carbdieter, och av goda skäl - kött är en av de största proteinkällor tillgängliga. Men enligt American Heart Association, ökande köttintag utan hänsyn till kost nivåer mättat fett kan orsaka kolesterol och hjärtproblem ner linjen. Således, om du är på en proteinrik diet, försök att begränsa konsumtionen av mättat fett i möjligaste mån. Gör detta genom att konsumera magert kött som kyckling, kalkon och fisk.

Potentiella Sjukdoms Risker

Förutom den ökade risken för hjärtsjukdom, det finns andra riskfaktorer att beakta. American Heart Association varnar för att ökad fettintag under en längre tid ökar risken för vissa sjukdomar, såsom diabetes, stroke och flera typer av cancer. Så akta oss för kvar på en proteinrik diet längre än nödvändigt för att uppnå dina mål viktminskning.

kolesterol Issues

Vissa proteinrik kost (t.ex. induktionsfasen av Atkins planen) avsikt nedreglera konsumtionen av hög-carb, livsmedel fiberrik. American Heart Association konstaterar att detta skapar en hal utförsbacke för uppkomsten av hjärtproblem, som hög carb, fiberrik mat har ofta kolesterolsänkande egenskaper. Således kan ditt kolesterol hamna högre medan din måltid val kommer naturligtvis lämpar sig för en högre risk för hjärtsjukdom - en tvådelad strejk mot upprätthålla hjärthälsa.

Malnouishment

Slutligen kan proteinrik kost lämna dig mottagliga för undernäring. Som du kommer att öka din dagliga konsumtion av proteiner (och oftast fett), lämnar det mindre utrymme i din kost för vitaminfyllda livsmedel som frukt och grönsaker. En avsiktlig eller oavsiktlig minskning i din dagliga konsumtion av frukt och grönsaker kan leda till uppbyggnaden av vitamin- och mineralbrister över tiden.