XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är orsakerna till akne infektioner?


Acne drabbar många människor från tonåringar till vuxna. Finnar uppstår när porerna i huden täppas igen eller pluggas. Om du lider av akne, vet att det är den vanligaste hudsjukdom i USA, drabbar mer än 17 miljoner människor. Vad många människor med akne vill veta är: vad är orsakerna till en akne infektion?

hormoner

Under puberteten, hormoner öka, vilket gör att körtlar i huden, talgkörtlar, att producera mer olja. När olja blir instängd i en av porerna på huden, blir poren infekterade, vilket orsakar en finne att bilda. Många kvinnor ofta har ökat hormoner några dagar innan menstruationscykeln, och kommer att se finnar utvecklas under denna tid. Ibland kan de hormonella förändringar av graviditeten också orsaka akne infektioner.

mediciner

Ibland läkare förskriva läkemedel som orsakar akne. Kortikosteroider, litium och barbiturater är exempel på läkemedel som kan orsaka akne.

kosmetika

Vissa kosmetika kan orsaka akne. Många krämer och kosmetika har en oljebas för dem som orsakar porer att bli igensatta. Ett vattenbaserat eller icke-komedogent produkt (en som inte kommer att täppa till porerna) bör användas i ansiktet och kroppen i stället.

Genetik

Släkthistoria kan förutsäga akne. Chansen finns, om föräldrarna hade acne, barnen kommer att ha akne också.

myter

Choklad, fet mat och stress inte orsaka akne. Även en hälsosam kost är alltid ett bra val, choklad och pommes frites inte måste undvikas. Även stress kan göra akne värre, inte orsaka akne. En annan myt är att smutsiga hud orsakar akne. Detta är inte fallet, och overwashing kan säkert orsaka akne.

behandlingar

En hudläkare kommer att avgöra hur allvarlig akne infektion och antingen ordinera medicin eller lista over-the-counter mediciner som kan användas. Två vanliga over-the-counter läkemedel är bensoylperoxid och salicylsyra. Observera att hålla händerna borta från ansiktet kan bidra till att minska en del akne utbrott, som trycket på huden kan orsaka porer blir igensatta.