XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kanske du har köpt en gammal träbåt; akterspegeln är kaminen i och behöver bytas ut; eller kanske du har blivit alltför nära till andra spelar "stötfångare båtar" på bränsle docka i hamnen och deras glasfiber eller aluminium falska din akterspegeln virkes. Hursomhelst, är akterspegeln på din båt i sorg form och måste bytas ut innan du går tillbaka i vattnet. Lyckligtvis är projektet inte stora och med en bit av snickeri, kan slutföras på kortare tid än det tar nytt paint jobb att torka.

Instruktioner

Hur man byter en akterspegel

1 Ta bort resterna av den gamla akterspegeln. Använd hammaren och kofot för att ta bort spikarna som håller insidan och utsidan huden på skrovet - kallade skrov plätering - till ramen akterspegeln.

2 Ta skrovet bordläggningen och avgöra om utformningen är ljudet. Om inte, mäta de skadade delarna av ramen akterspegeln och skär ersättningar från 2x4 timmer. Ta bort de skadade delarna av ramen akterspegeln och ersätta med nyklippt bitar. Förbered nytt skrov plätering genom att fästa en tum marinplywoodskiva på insidan av akterspegeln ram med träskruvar.

3 Steg inne i båten och använda porslin markör, spåra konturerna av hålet på sidan av plywoodskiva inne i båten (precis som att spåra runt insidan av en ring på en bit papper för att få en annan av samma storlek) för att markera sågsnittslinjen (den linje längs vilken du kommer att skära med sticksåg) för det nya inre panelen av akterspegeln. Avlägsna plywood, och skär längs sågsnittslinjen (som bildar en kontur av sidan och botten av båten, insidan av akterspegeln området). Trimma toppen av insidan plywoodpanelen till höjden av sidorna. Sätt tillbaka plywood till skrovet och akterspegeln ram med träskruv håller inre akterspegeln till den ram på varje del av ramen. Täta alla sömmar med silikon täta.

4 Hur man byter en akterspegel

Kliv ut ur båten, gå till aktern och med träskruv, bifoga det andra arket av en tum marinplywood över utsidan av akterspegeln framework.Using porslins markör, spår runt ytterkanten av skrovet (precis som att dra en linje på ett papper runt utsidan av botten av ett glas.) Detta kommer att bilda utsidan av akterspegeln. Mäta höjden på akterspegeln (från botten av mittlinjen av båten, vilken höjd som planeras för de nya akterspegeln övre skenan) och markera nivån för den övre skenan på utsidan plywood ansikte. Täta alla skarvar och skruvhuvuden med silikon täta.

5 Skär utanför akterspegeln panelen med sticksåg (botten, sidor och topp). Fäst på utsidan av akterspegeln ramen med träskruv håller yttre akterspegeln till den inre akter ramen och kanterna på båda sidor. Skära en längd av en 2x4 för att bilda den övre skenan av akterspegeln. Fullt täta kanterna på den yttre panelen och avsluta kanterna av plywood med en kantlisten. Täta alla skarvar och skruvhuvuden med silikon täta. Prime och måla både inner- och ytterpaneler av akterspegeln och låt torka helt i enlighet med tillverkarens anvisningar.

Tips

  • När du markerar inre ersättningspanelen, sätta en extra markering eller notering på träet för att indikera att det är den inre panelen.
  • Att arbeta med elverktyg kan vara farligt, och försiktighet bör iakttas.