XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Svindel är förutsättningen för att ha den konstanta känslan av att falla eller spinning. För vissa människor, är det tillfälligt och orsakas av stress; för andra är det alltid närvarande. Även läkemedel är ett alternativ för behandling, är en annan en tilt övning.

Den Epley manöver

Svindel är ett resultat av sjukdom, infektion eller skada på innerörat. Eftersom innerörat är vad som styr din känsla av balans, orsakar detta en känsla av att rummet snurrar. Lutnings övningen, även känd som den Epley manöver, används för att omfördela kalciumkarbonatet i de inre öron.

Placera

Komma i läge genom att ligga på golvet eller en säng. Luta huvudet åt vänster sida, så det högra örat är vänd mot taket. Håll denna position i 20 sekunder. Därefter luta huvudet åt höger, så att vänster öra är vänd mot taket. Håll denna position i 20 sekunder. Det är viktigt att röra sig långsamt genom dessa rörelser. Går för fort kan resultera i ytterligare illamående och yrsel.

Att komma in i vanan

För bästa resultat, utför denna övning fem gånger på morgonen och fem gånger på natten. Det betyder att luta huvudet åt vänster och höger fem gånger under 20 sekunder vardera. Mellan var och en av de fem gånger i huvudet lutning utförs, ta en 30-sekunders paus. Genom att ta tid att vila, hjälper du hålla svindel från att bli värre under själva övningen.