XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hög protein Viktökning Kosttillskott

Om du är underviktiga och kan inte verkar sätta på pounds, med hjälp av en hög kaloriinnehåll och hög proteintillskott kan göra processen enklare. Kosttillskott kan också erbjuda en större variation av vitaminer, mineraler och näringsämnen än du skulle få med riktiga livsmedel, och de är ett bekvämt sätt att lägga kalorier till din dagliga kost utan att behöva bry sig om extra matlagning.

Användningsområden och fördelar

Maria Adams, en dietist för USC Universitetssjukhuset, konstaterar att få extra protein och kalorier kan vara användbart i en rad olika omständigheter. Förutom att hjälpa dig gå upp i vikt på ett sunt sätt, kan tillskott hjälpa dig att höja din energinivå, motstå infektion eller återhämta sig snabbt från operation eller sjukdom. Proteinrika kosttillskott som är låg fetthalt arbetar också för att bygga och reparera muskelmassa, enligt ChooseMyPlate.gov, så att de kan hjälpa dig att bygga en mager kroppsbyggnad istället för att bara sätta på kroppsfett med mycket kalorier.

Näringsinformation

Kontrollera näring information av något proteintillskott noga innan du köper och använder den. Många kosttillskott är utformade för viktminskning snarare än viktökning, och de kan antingen undertrycka aptit eller innehålla en kalori räkna som är för låg för att hjälpa dig att få tyngre. För att få ett lb, måste du bygga upp en kalori överskott av 3500. Om du vill ha det bästa näringsvärde, är det också viktigt att kontrollera ingrediensförteckningen av ett tillägg. De flesta proteinrika shakes och komplettera blandningar använder tillsatt socker som en huvudingrediens, enligt författarna till en artikel 2007 publicerades i "American Journal of Clinical Nutrition."

risker

Samtidigt som den förbrukar lite extra protein kan vara fördelaktigt i en diet för viktökning, konsumerar för mycket blir skadlig. Cedric X. Bryant, en vetenskapsman för det amerikanska rådet på övning, skriver att ett överskott proteinintag kan leda till uttorkning och kalcium förlust. Dietist Katherine Zeratsky tillägger att för mycket protein kan även öka risken för divertikulit, lever- och njurproblem, hjärtsjukdomar eller cancer. Det är också viktigt att notera att proteintillskott inte kan fungera som ersättning för verkliga livsmedel. MayoClinic.com konstaterar att kosttillskott inte ger kostfiber, antioxidanter och skyddande fytokemikalier, som alla du skulle hitta i naturliga livsmedel.

överväganden

Kontrollera alltid med din läkare innan du använder en hög proteintillskott eller göra några större förändringar i din nuvarande kost. Den hälsosamma sättet att uppfylla alla dina näringsbehov samtidigt som man försöker gå upp i vikt är att få en balans mellan alla viktiga näringsämnen genom att äta regelbundna portioner av fullkornsprodukter, frukt, grönsaker och mejeriprodukter, förutom att luta proteiner.