XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Är Fiber ett laxermedel?

Den medicinska definitionen av laxermedel är någon mat eller medicin som gör det lättare för fast avfall att passera genom kroppen, enligt Merriam-Webster online-lexikon. De två typerna av fiber, lösliga och olösliga, som utgör kostfiber - den typ av fiber du äter - har en laxerande effekt, om än av olika skäl. En hälsosam kost består av båda typerna av fibrer, eftersom de båda bidra till att främja intestinal hälsa och stöd för att förebygga tarmsjukdomar.

om Fiber

Alla vegetabiliska livsmedel innehåller en blandning av lösliga och olösliga fibrer, enligt University of Maryland Medical Center. De flesta människor i USA inte får tillräckligt med kostfiber i kosten, som enligt US Department of Agriculture, bör vara ca 38 gram fibrer per dag för män och ca 25 gram per dag för kvinnor. Ungefär en fjärdedel av att konsumtionen bör omfatta lösliga fibrer. Konsumera en kost rik på båda typerna av fiber bidra till att upprätthålla matsmältning och främja regelbundna tarmrörelser. Fiber kan också hjälpa till med att förebygga tarmsjukdom. Till exempel, en långsiktig uppföljningsstudie publicerad i April 1998 "Journal of Nutrition" fann att konsumera kostfiber, särskilt olösliga fibrer, minskade risken för divertikelsjukdom hos manliga vårdpersonal.

olösliga fibrer

Olösliga fibrer inte löser sig i vatten och så passerar genom mag-tarmkanalen i stort sett intakt, medan absorbera vatten, vilket skapar en skrymmande men lös avföring - gör det till en naturlig laxerande, som en skrymmande, mjukt avförings flyttar lättare genom mag-tarmkanalen. En jämnare rörelse av kroppsavfall genom mag-tarmkanalen kan bidra till att förebygga förstoppning och ansträngande när man har en avföring, som kan bidra till att förhindra hemorrojder och andra tarmsjukdomar. En annan fördel med olösliga fibrer är att det inte blir konsumeras mycket genom tarmbakterier, vilket innebär att den producerar mindre intestinal gas.

lösliga fibrer

Gelen liknande avföring som skapats av lösliga fibrer inte bulk upp avföringen, men det kan fungera som ett laxermedel om du har särskilt hård och torr avföring - ett vanligt tillstånd hos dem som är förstoppad. Många over-the-counter laxermedel för förstoppning innehåller lösliga fibrer av denna anledning, enligt University of Maryland Medical Center. Lösliga fibrer har även andra fördelar, bland annat bidrar till att minska intestinal absorption av socker och stärkelse, som i slutändan kan sänka kolesterolnivåerna. En studie som publicerades i mars 2008 års upplaga av "Phytomedicine" fann att patienter som tar psylliumhusks, som är rik på lösliga fibrer, upplevde en signifikant minskning av kolesterolnivåer efter tre veckors behandling.

fiber Rekommendationer

Hela livsmedel, såsom fullkorn, färsk frukt och grönsaker, baljväxter och nötter, är de bästa källorna till fiber, eftersom de har viktiga näringsämnen och mineraler som fiber tillskott gör normalt inte. Ta en fiber tillägg kan vara till nytta, dock, särskilt om du har en mag problem, men se till att du dricker mycket vatten för att undvika förstoppning. Om du har förstoppning eller en påverkat avföring rekommenderar University of Maryland Medical Center rådfråga din läkare innan du tar en fiber tillägg. Kostfiber kan orsaka gas och uppblåsthet om de tas i stora mängder, särskilt om du inte används för att fibrer i kosten. Gradvis öka mängden fiber i din kost kan oftast hjälpa till att förebygga eventuella problem.