XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Skyltar & amp; Symtom på en ischiasnerven

Ischiasnerven finns en stor nerv som har sitt ursprung från den nedre ryggmärgen och rinner ner den bakre delen av benet och in i fotsulan. Denna nerv bär sensorisk information från dessa områden till ryggmärgen, som sedan skickar informationen till hjärnan. Denna nerv kan komprimeras av en intervertebral disk bristning, ryggrad förträngning, muskelspänning, eller från en skada på bäckenet. Du bör vara medveten om de tecken och symtom på ischiasnerven komprimering, även känd som ischias.

Bensmärta

Enligt Mayo Clinic, bensmärta är ett vanligt symptom på ischiasnerven komprimering. Smärta är sannolikt kommer att ske från nedre delen av ryggen till skinkan och ner på baksidan av benet i din vadmuskeln. Denna smärta uppstår eftersom din komprimerade ischiasnerven skickar smärtsignaler till ryggmärgen när den komprimeras. Denna smärta kan vara ömmande, skarp, brännande, eller olidlig i naturen. Mayo Clinic anges att denna smärta kan kännas som en elektrisk stöt och kan förvärras med en hosta eller nysa. Motion kan förhindra ischiasnerven smärta och undvika långvarigt sittande.

Domningar och stickningar

Domningar och stickningar är vanliga symptom i samband med ischiasnerven komprimering, enligt Medline Plus. Dessa symptom kommer att inträffa längs fördelningen av ischiasnerven, även om de kanske inte förekomma tillsammans. Till exempel kan du uppleva domningar i nedre delen av ryggen, men stickningar i baksidan av underbenet samtidigt. Detta beror på att din komprimerade ischiasnerven sänder blandade domningar och stickningar signaler till ryggmärgen, som sedan skickar dessa signaler till hjärnan.

Förlust av blåsa och tarm kontroll

En förlust av blåsan eller tarmen kontroll är ett allvarligt tecken på spinal nervkompression och kräver omedelbar läkarvård. Dessa tecken, förutom smärta, domningar och stickningar längs ischiasnerven, kan leda till en diagnos av cauda equina syndrom. Cauda equina syndrom orsakas av en diskbråck som komprimerar spinal nerver i nedre delen av ryggen, inklusive ischiasnerven. Även allvarlig, är detta syndrom behandlas först med fysisk vila och medicinering för symtomlindring, enligt Mayo Clinic. I värsta fall kan operation bli nödvändig.