XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Bad & ohälsosam mat pyramiderna för tonåringar


Tonåringar är ökända för att äta mat som innehåller mycket fett, socker, kalorier och salt. Dessa livsmedel bygga en pyramid som kan leda till hälsoproblem i framtiden. Även om alla livsmedel har några näringsvärde och ingen bör vara helt förbjudet, bör tonåringar lära sig att göra hälsosamma val för deras kroppar.

Problem med hälsosam mat pyramiden

Den nuvarande hälsosam mat pyramid, som produceras av United States Department of Agriculture, innehåller vissa brister, säger vissa experter. Det har funnits i mer än 20 år. Toppen av pyramiden visar att fetter och oljor användas sparsamt, men det gör ingen skillnad mellan bra fetter som olivolja och dåliga fetter såsom ister. Pyramiden också skiljer inte mellan friska kolhydrater och proteiner, såsom brunt ris och bönor, och de som är mindre hälsosamma, såsom bearbetade vitt bröd och fettrik styckningsdelar av nötkött, sade forskare vid Harvard University.

Skräpmat

Skräpmat är kanske på grund av en ohälsosam tonåring kost pyramid. Denna term hänvisar till livsmedel som är mycket bearbetas, mycket fet och innehåller mycket socker och salt. Färdigförpackade snacks, såsom chips, kakor och godis, är skräpmat som är ibland vanligt i en tonårings kost. En annan skyldige är snabbmat. Vanligtvis mycket hög i fett och alltför bearbetade, snabbmat hamburgare och pommes frites är ohälsosamma livsmedel som många tonåringar ofta konsumerar.

Läsk

Ett annat skikt av tonåring ohälsosam mat pyramiden är läsk. Dessa kommer i enda portion burkar, är billiga och lättillgängliga. Tonåringar har ofta obegränsad tillgång till maskiner som säljer dessa drycker på sina skolor. Läsk har mycket höga halter av socker. Som ett resultat de är fulla av en massa tomma kalorier. De kan vara beroendeframkallande också, och några tonåringar konsumerar flera burkar varje dag.

Friterad mat

Ett annat skikt av tonåring ohälsosam mat pyramiden är stekt livsmedel. Dessa är ibland uppenbart ohälsosamt, såsom i fallet av pommes frites eller stekt karneval livsmedel såsom kakor eller kakor. Vissa livsmedel som annars skulle vara hälsosamma val, såsom kyckling eller grönsaker, förlorar sitt värde när de är friterad. Till skillnad från skräpmat, som de flesta människor vet är ohälsosamt, är stekt mat ibland som en del av en måltid som en tonåring kan tycka är friskare än det egentligen är. Till exempel kan en tonåring överväga en kyckling smörgås på en snabbmatsrestaurang ett hälsosammare val än en hamburgare, även om det är djupt stekt i fett.