XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Utsöndring av vattenlösliga vitaminer

Vattenlösliga vitaminer upplöses lätt i vatten. På grund av detta, är de lätt bryts ned och utsöndras av kroppen och är inte lagras för framtida användning. Du måste hela tiden fylla på kroppens leveranser av vattenlösliga vitaminer som B-komplex vitaminer och vitamin C för att få dem tillgängliga för användning. Överskott vattenlösliga vitaminer du tar i allmänhet elimineras eller utsöndras i urinen.

Vattenlösliga och fettlösliga

Olika vitaminer spelar olika roller för att hjälpa dig att behålla din hälsa. De kategoriseras enligt vad som orsakar dem att bryta ned - vitaminer är antingen vattenlösliga eller uppdelat på vatten; eller fettlösliga, eller bryts ner i fett. Eftersom vattenlösliga vitaminer är så lätt bryts ned, kan kroppen inte lagra dem över tidsperioder och utsöndrar dem genom urinen. Å andra sidan, fettlösliga vitaminer, som skall upplösas i fett innan de kan absorberas i blodomloppet. De lagras i levern och därför inte behövs på en daglig basis.

Eftersom vattenlösliga vitaminer lätt bryts ned, de också lätt kan avlägsnas när du lagrar eller förbereder livsmedel. Därför lagra färska frukter och grönsaker samt mejeriprodukter och spannmål korrekt. Colorado State University rekommenderar producerar kylas och spannmål och mejeriprodukter hållas borta från starkt ljus för att bevara sin vitaminhalten.

B-komplex vitaminer

B-komplex vitaminer tenderar att finnas i en mängd olika livsmedel, särskilt animaliska livsmedel såsom kött och mejeriprodukter och berikade spannmålsprodukter som bröd och spannmål. Används av kroppen för att metabolisera livsmedel, de är avgörande för processer såsom röda blodkroppar bildas och nervcellen reparation. B-komplex vitaminer bidrar också till hudens förmåga att skydda dig och nervsystemets allmänna förmåga att fungera. Eftersom B-komplex vitaminer är så viktiga för din kropp fungerar och kan inte lagras, är det viktigt att du tar i tillräckligt vitamin B från livsmedel. Vitamin B kroppen inte använder utsöndras via urinen.

C-vitamin

C-vitamin, som är rikligt förekommande i citrusfrukter som ananas och apelsiner, hjälper kroppen i bildandet av bindväv och ben, stöder immunsystem, hjälper läkningsprocessen skador och hjälper kroppen att absorbera järn. Vitamin C fungerar även med vitamin E för att fungera som en antioxidant, förstör skadliga fria radikaler. Liksom B-komplex vitaminer, måste C-vitamin tas upp av kroppen regelbundet eftersom du inte kan göra eller förvara det själv. Vad du kan inte använda utsöndras via urinen snarare än lagras i levern.

Vattenlösligt vitamin Forskning

En stor del av den vetenskapliga forskning som involverar utsöndringen av vattenlösliga vitaminer innebär om mätningar av mängden vitaminer utsöndras i urinen är en korrekt bild av personens kost. En sådan studie, publicerad i "Journal of Nutrition Science and Vitaminology" i augusti 2010, försökte hitta hur fasta skulle påverka urinutsöndringen av vattenlösliga vitaminer. Forskarna fann att mängden av vissa vitaminer i urinen gick ner när deltagarna i studien fastade, leder dem till hypotesen att de vitaminer var i stället behålls av kroppen för att stödja sina näringsbehov.

Andra liknande studier har gett resultat som är ganska konsekvent; visar att människor som konsumerar högre nivåer av vattenlösliga vitaminer tenderar att utsöndra större mängder i urinen varje dag. I en studie från 2008 i "Journal of Nutrition Science and Vitaminology" forskarna tyder på att mäta nivåerna av vattenlösliga vitaminer i urinen är ett ganska bra sätt att bedöma den totala intag av vitaminer.