XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Matlagning paprika och lök i mikrovågsugn

Paprika och lök är vanligt förekommande ingredienser i många recept, och när selleri tillsätts, är det kallas en mirepoix, en stöttepelare i klassisk fransk matlagning. Matlagning paprika och lök i mikron i förväg är till nytta för många människor, oavsett om du är bara av brännare på kaminen på grund av en stor måltid eller om du inte har tid att göra allt det förberedande arbetet före varje måltid.

Förberedelse

Matlagning paprika och lök i mikrovågsugn

Innan du kan laga paprika och lök i mikron, måste du förbereda dem för matlagning. Tvätta paprika under kallt vatten från kranen, försiktigt skrubba dem med fingrarna för att avlägsna all smuts. Skär den övre skaftdelen av paprika bort och kassera den. Ta bort de vita ribbor på insidan av paprika och skär den i strimlor ungefär 1/4 tum tjock. För att framställa den lök, ta bort den övre och nedre delen med en vass kniv, och skal huden och första skikt av löken av. Skiva löken i skivor ca 1/4-tums tjocka.

Ångade paprika och lök

Matlagning paprika och lök i mikrovågsugn

Ångande paprika och lök är ett enkelt, snabbt sätt att göra en sida skålen eller en del av en varm sallad för en hälsosam måltid. Att ånga dem, placera lök och paprika i en ugnsform tillräckligt stor för att enkelt hålla dem och tillsätt ca 1/8 kopp rent vatten eller kyckling eller grönsaksbuljong eller buljong. Täck behållaren med mikrovågsugn plastfolie och rota några hål i plastfolie med pinnarna i en gaffel för att låta ångan att fly. Mikrovågsugn de paprika och lök för fem till sex minuter, rör om paprika och lök ungefär halvvägs genom tillagningstiden.

Matlagning för recept

Matlagning paprika och lök i mikrovågsugn

Om du är microwaving paprika och lök till recept som pasta sås eller kötträtter, kan du använda en tjockare vätska eller olja för att smaksätta paprika i stället för att använda vanligt vatten eller buljong. Till exempel kan du använda 1/8 kopp tomatsås istället för pasta sås recept. Om du vill använda olja för rätter som sauteed kyckling, fisk eller kött, använda lite mindre än 1/8 kopp olivolja att laga paprika och lök.

Lagring Kokt paprika och lök

Matlagning paprika och lök i mikrovågsugn

Kokt paprika är bekvämt för upptagen kockar som inte alltid har tid att göra allt det förberedande arbetet före varje måltid, speciellt om du ammar en stor familj eller grupp varje dag. Microwaved paprika och lök kan lagras i en lufttät behållare i kylskåp i ca 72 timmar innan de kasseras. Efter 72 timmar, kommer grönsakerna börjar att mjukna till en oönskad textur och ohälsosamma bakterier kan börjar bildas på dem.