XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Faktiska Sträcker att få mer flexibel


Många sträckor som du hittar i tidskrifter och läroböcker lära dig att sträcka vissa muskler grupper. Dock är denna metod inte tillräckligt för att få dig mer flexibel. Sjukgymnast Chris Frederick, medförfattare till "Stretch vinner," förklarar att hela kroppen sträckor som sträcker flera kroppsdelar i olika riktningar och rörelseomfång framkallar bättre flexibilitet än att isolera musklerna. Detta gör att din kropp att röra sig bättre och minska risken för skador.

Typer av Stretching

Det finns två typer av sträckor du kan utföra för att förbättra hela kroppen flexibilitet, som är statisk och dynamisk flexibilitet. Statisk flexibilitet är stretching en position för en tidsperiod. Detta minskar neural stimulans till kroppsdelen, främja avkoppling och lindra muskelspänningar, säger Coach Vern Gambetta, författare till "Athletic utveckling." Statisk flexibilitet bör göras efter ett träningspass. Dynamisk flexibilitet flytta dina leder och muskler upprepade att öka sitt utbud av rörelse. Detta stimulerar nervsystemet och förbereder dig för den kommande verksamheten. Du bör använda den här metoden innan ett träningspass.

90/90 Bretzel Stretch

Denna dynamiska stretch avgör om ena sidan av kroppen är mer flexibel än den andra sidan. Det betonar på din bröstkorg och skulder rotation och hip stabilitet. Lägg på höger sida av kroppen, så att din vänstra axel direkt på ovanför höger axel. Placera bäckenet så att din vänstra sida är ovanför höger. Ta vänster knä upp nära din mage och placera den på marken med knät böjt. Tryck på höger hand ovanpå knä och hålla huvudet från marken. Böj vänster ben bakom så att du kan ta tag i toppen av din vänstra fot. Du ska känna en sträcka i vänster lår. Ta ett djupt andetag och andas ut långsamt när du roterar överkroppen till vänster, hålla vänster knä på marken och stretch i vänster lår. Ta vänster axel lägre till marken utan att röra bäckenet. Andas djupt och andas långsamt tre gånger. Med varje utandning, rotera lite mer och sänka din vänstra axel till marken. Utföra två uppsättningar av denna sträcka på varje sida av kroppen.

Aktiv Wall Tabletop Stretch

Den här övningen sträcker alla muskler och bindväv från övre delen av ryggen och ner på baksidan av benen. Placera händerna på en vägg om axelbrett isär, och stå med benen i samma avstånd. Håll armarna och benen raka, och böj kroppen framåt vid midjan tills din ryggrad är parallell med marken. Du kan glida ner handen något att justera dina armar positioner. Skift din vikt till hälarna, och hålla denna sträcka för två djupa andetag. Ta din kropp tillbaka till utgångsläget. Utföra två uppsättningar av 10 till 12 reps.

Lunge och Twist

Placera din högra fot på en plan, upphöjd plattform som är så hög som ditt knä, såsom en stapel av aeroba steg eller ett bord. Skift din vikt till höger fot och hålla din vänstra fot platt på marken och pekar framåt. Spänn vänster skinkan och förvandla din torso till höger. Placera vänster underarm vid den yttre höger knä med handflatan vänd till höger. Sätt din högra arm ut till din sida. Håll denna sträcka för två djupa andetag och rotera överkroppen tillbaka till utgångsläget. Upprepa denna rörelse för 10 reps på varje sida av kroppen.