XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Ett hypertrofiskt ärr är en bula av upphöjd ärrvävnad som bildas runt en genomträngande hål. Hypertrofiska ärr kan förekomma med någon piercing, men är särskilt vanligt förekommande med brosk piercingar på öronen eller näsborrar. Enligt befälhavaren pierceren Elayne Angel, författare till "The Piercing Bibeln: Den definitiva guiden till Safe Piercing," det finns behandlingar du kan prova hemma för att minska hypertrofiska ärr. Svåra fall kan dock kräva ett besök till en hudläkare för att läka helt.

Steg 1

Besök en piercer certifierats av Association of Professional Piercers om du fortfarande vill bära smycken i piercing. APP piercers utbildas i korrekt smycken val, och felaktig smycken kan leda till hypertrofisk ärrbildning.

Steg 2

Klippa bort en bit av papperstejp med rena sax. Den tejpbit bör vara tillräckligt stor för att täcka ärr plus 1 mm opåverkad vävnad på alla sidor. Om du fortfarande bär smycken i piercing, gör ett litet snitt i bandet så att du kan glida runt dina smycken.

steg 3

Bär bandet ständigt för två till tre månader, ändra det minst en gång om dagen.

steg 4

Blöt piercing dagligen i samma saltlösning blandningen piercers rekommenderar för att läka. Lägg 1/8 tsk. jod-fri havssalt till halv kopp varmt destillerat eller vatten på flaska. Blöt piercing med en medicin kopp, snapsglas eller mättad kompress i 10 minuter. Tvätta piercing med antibakteriell tvål omedelbart efter blötläggning.

steg 5

Tillsätt en droppe tea tree-olja till 1 msk. transportör olja, såsom olivolja eller safflorolja. Massera in oljan i ärret under flera minuter en eller två gånger dagligen för att hjälpa till att bryta ner kollagenfibrer.

steg 6

Besök en hudläkare för laserbehandling om ärret inte försvinner efter tre månaders behandling i hemmet. Enligt Dr Tina S. Alster, pulsad färgämneslasrar är särskilt effektiva för att minska hypertrofiska ärr.