XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Premenstruellt syndrom är ett tillstånd att majoriteten av menstruerande kvinnor upplever varje månad. Symptom på PMS påverkar kvinnor fysiskt och känslomässigt och ofta inkluderar irritabilitet, ångest, humörsvängningar, depression, ömma bröst, matbegär, uppblåsthet, huvudvärk, migrän, ryggont, kramper och influensaliknande symtom. Även läkemedel är tillgängliga över disk och recept, kan en enkel förändring i kosten vara allt som behövs för att lindra symptom i samband med PMS.

Instruktioner

Hur man lindra PMS-symptom med rätt kost

1 Minska kolhydratintag under morgonen och öka mängden kolhydrater mot slutet av dagen. Detta kan hjälpa till att kontrollera mat cravings och öka nivåerna av serotonin. Friska källor av kolhydrater inkluderar hela korn bröd, fiberrik spannmål, popcorn, bönor, ärtor, granola och vildris. Dessutom, fullkornsprodukter är fulla av B-vitaminer, som kan hjälpa till med huvudvärk, trötthet och irritation.

2 Minska koffeinintag. Koffein kan ta PMS symtom som ångest, depression och irritabilitet till nya höjder före menstruationen. Koffein ökar också blodtryck, hjärtfrekvens och andningsfrekvens. Koffein är vanligt förekommande i te, kaffe, läsk, energidrycker, energikakor och choklad.

3 Öka mängden kalcium i kosten. Inkludera kalciumrika livsmedel dagligen såsom mjölk, yoghurt, ost, broccoli, okra, röda bönor, gröna bönor, vita bönor, pizza, lasagne, aprikoser och fikon. Kalcium kan minska smärta, bidra till att minska uppblåsthet, och förbättrar humöret och förmågan att koncentrera sig.

4 Öka intag av livsmedel som innehåller magnesium. Låga halter av magnesium kan hänföras till huvudvärk, migrän och ångest, vilka alla är vanliga symptom vid PMS. Livsmedel rika på magnesium inkluderar bönor, nötter och grönsaker.

5 Ät fyra till sex små måltider varje dag i stället för tre stora måltider. Detta kommer att bidra till att upprätthålla energinivåer och blodsockernivåer, och minska mat cravings och uppblåsthet.

6 begränsa konsumtionen av förädlade livsmedel. Bearbetade matar har konserveringsmedel och andra kända irriterande som bara förvärrar symptom i samband med PMS.

7 Öka mängden gröna bladgrönsaker i kosten. Gröna bladgrönsaker innehåller vitamin E och kan bidra till att minska symptom på ömma bröst i samband med PMS.

Tips

  • En näringsrik kost kommer att visa sig mer fördelaktigt för att lindra symptom i samband med PMS om det praktiseras genomgående och gjorde en rutinmässig del av en hälsosam livsstil.
  • Minska koffeinintag kan kräva en gradvis. Individer som rutinmässigt konsumerar koffein kan uppleva biverkningar såsom huvudvärk, irritabilitet och förvirring när koffeinet plötsligt elimineras.