XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Reclast är ett varumärke för den injicerbara receptbelagda läkemedel zoledronsyra. Trots dess effektivitet vid behandling av osteoporos hos män och postmenopausala kvinnor, utgör Reclast en risk för några potentiella faror.

Vanliga biverkningar

De vanligaste biverkningarna av Reclast för osteoporos är normalt inte farliga och innefattar aptitlöshet, huvudvärk, yrsel, svindel, illamående, diarré, kräkningar, smärta i övre buken, matsmältningsbesvär, muskel- eller ledvärk, skelettsmärta, muskelspasmer, feber, trötthet, frossa, sjukdomskänsla och svaghet.

Betydelse

I US Food and Drug Administration kliniska prövningar publiceras på RxList, mellan 5,7 och 9,1 procent av Reclast användare utvecklat artros och mellan 4,4 och 5,3 lidit av brist på röda blodkroppar eller anemi. Detta gör att risken för artrit eller anemi de mest betydande eller sann farorna med Reclast.

läkemedels~~POS=TRUNC

Intag Reclast med loopdiuretika som furosemid utgör en risk för kalcium brister. När det tas med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, ökar Reclast risken för att utveckla njursvikt, varnar RxList.

risker

Sällan användning av Reclast för behandling av osteoporos orsakar osteonekros eller död käkbenet, vilket kan orsaka smärta och lösa tänder. Dessutom, finns det en risk för njursvikt och behovet av dialys i samband med användning av Reclast hos patienter med osteoporos, varnar RxList.

överväganden

Reclast utgör en risk för fosterskador eller missfall, men är sällan som föreskrivs för behandling av osteoporos hos en kvinna som ännu inte gått igenom klimakteriet. Om du har en historia av anemi, cancer, tandsjukdomar eller dålig tandhygien, astma, hjärt- eller njursjukdom, hypoparatyreoidism, tyreoideakirurgi, mage absorption problem, kalciumbrist eller uttorkning, kan det inte vara säkert för dig att ta Reclast för behandling av osteoporos, varnar Mayo Clinic.