XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En quarter måste vara en ledare. Förutom att kunna utföra på fältet måste han kunna behålla sin svala på åskådarplats och njuta varje utmaning som kommer i hans väg. När quarter måste leda en scoring enhet sent i spelet, kallar det vanligtvis för att förmedla nästan varje spel. Det finns ingen tid att förlora och det innebär att använda körningen för att eliminera pass rush trycket är omöjligt. För att lyckas, har den offensiva linjen att blockera sakkunnigt och quarter måste lära sig att undvika tryck.

Instruktioner

1 Har din quarter att ställa in i fickan så snabbt som möjligt. En 3- eller 5-stegs droppe är lämpligt när motståndaren är kunna sätta på hård press. En 3-steg droppe är lämpligt när korta pass kommer att få jobbet gjort, men om en mottagare måste göra ett drag för att få öppna, vanligtvis tar det en 5-stegs droppe. Mottagaren kan vara öppna i slutet av den 5-stegs droppe, men quarter kan behöva köpa ytterligare tid.

2 Har din quarter använda pumpen falska att kasta bort passet rusher. Om en defensiv slut eller utanför linebacker närmar sig honom, kan en kunnig quarter köpa en sekund eller två av pump fejka när pass Rusher rör sig i. Denna åtgärd kommer ofta få passet rusher att lämna sina fötter för att komma till quarter snabbare. Om passet rusher gör sitt dyk, kan quarter enkelt kringgå och leta nedfälts igen för en öppen mottagare.

3 Om ingen av mottagarna har brutit öppen måste quarter ta av från fickan. Quarter vill fortfarande att kasta bollen downfield men han kommer att behöva göra det på flykt. Vanligtvis innebär kör till höger. Flesta quarter är högerhänt och det är mycket lättare att kasta körs i den riktningen än det är i den motsatta riktningen. När quarter körs måste han hålla upp huvudet efter en mottagare för att bryta öppna och ytterligare pass rushers.

4 Stoppa och starta kan också köpa tid för quarterback. Om den ursprungliga pass rusher inte har fortsatt jakten kan quarter stoppa och starta om för att kasta bort den andra vågen av pass rushers. Detta bör vara tillräckligt med tid för att hitta en öppen mottagare.

5 Ändra riktning som det sista alternativet. När quarter går mot sidlinjen han så småningom kommer att köra ut ur rummet och han måste vända riktning om han vill hålla spelet levande. Detta är ganska riskabelt eftersom pass rushers som jagar quarter bakifrån kommer lätt få honom i siktet. Om quarter är välsignad med snabbhet och smidighet, kan han göra dem missar med förfalskningar och riktningsändring.

Tips

  • En snabb, smidig quarter bör kunna undvika den första eller andra vågen av pass bråttom. Emellertid är en krypteringsquarter som kan hålla en pjäs levande i flera sekunder även beskatta sin offensiv linje. Många linemen kommer att tillgripa att hålla och utlösning pass rushers när de blir trötta. Det är viktigt för din offensiva telefonarbetare att vara i bra form.
  • Din quarter måste tillbringa tid i filmrum studera motståndarens pass bråttom. Om han ser att pumpen falska eller stop and go drag har fungerat tidigare han kanske vill använda dem igen.
  • Ju längre quarter håller på bollen, desto större chans är att försvaret kommer att fånga honom och leverera en stor hit. Detta är hur quarter skadas. Om han har en tum av dagsljus för att få bollen till en öppen mottagare han skulle skjuta utan att tveka.