XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Essentiell tremor är en rörelsestörning som orsakar skakningar, vanligtvis i händerna. Det kan också ibland påverka huvudet, vilket orsakar en "ja" eller "nej" nicka, eller rösten, vilket skapar en darrande ljud. Essentiell tremor är inte livshotande, och är resultatet av felaktig kommunikation mellan en del av hjärnan och en annan.

Även om tillståndet kan vara svåra att behandla, det finns mediciner och andra terapeutiska vägar som bör utforskas.

Diagnos

Det första steget mot en diagnos av essentiell tremor är utesluta andra tillstånd som orsakar skakningar. Parkinsons sjukdom och andra Parkinsons skakningar skiljer sig i att de i allmänhet inträffar när händerna är i vila. Essentiell tremor är mer sannolikt att visas under ansträngning.

Det finns ingen specifik neurologisk test för sjukdomen, men en läkare kan kontrollera sköldkörteln och andra funktioner för att utesluta möjliga orsaker. Han kan ställa några viktiga frågor om familjehistoria och tidigare skador. Dessa frågor tjänar också till att utesluta andra möjligheter, och för att identifiera en eventuell genetisk koppling, som det verkar essentiell tremor förs vidare genom en ärftlig defekt.

Läkaren kan också ha du slutföra vissa enkla uppgifter, som att rita en spiral eller dricka ur ett glas.

konsekvenser

Essentiell tremor är inte livshotande, och det är inte en föregångare till någon annan fysisk fråga. Du och din läkare kan besluta att inte behandla den alls. Beroende på svårighetsgraden, kan essentiell tremor resultera i vissa kompromisser och livskvalitet.

Personer med essentiell tremor kan ha svårt att äta, skriva, rakning, och utföra andra enkla dagliga sysslor.

läkemedels~~POS=TRUNC

Betablockerare, som är avsedda för behandling av högt blodtryck, kan hjälpa vissa individer med essentiell tremor. Det är viktigt att tänka på att personer med vissa hjärtfrågor, diabetes eller astma inte är goda kandidater för detta behandlingsalternativ.

Lugnande, särskilt Valium och Xanax, ibland föreskrivs för dem som hittar sina skakningar försämring med stress eller ångest. Dessa mediciner kan störa uppgifter, men eftersom de ibland producerar minnesförlust, förvirring och dåsighet. Risk för missbruk garanterar att användningen av dessa läkemedel noga övervakas.

Anti-beslag läkemedel som gabapentin och topiramat kan vara till hjälp för vissa människor, särskilt de som inte kan ta betablockerare. Influensaliknande symtom och trötthet dessa läkemedel producerar är oftast bara tillfälliga biverkningar.

Botox

Så konstigt det än kan verka, Botox, eller botulinumtoxin typ A, kan hjälpa till att lindra vissa aspekter av essentiell tremor. Denna lösning används oftast när patienten uppvisar huvud och röst symptom, och det är mindre effektivt för darrningar, eftersom det kan orsaka svaghet om produkten injiceras i det området av kroppen.

Terapi och livsstil

Vissa övningar kan minska skakningar genom att förbättra muskelkontroll och samordning. Terapeuter kan också föreslå vissa förändringar för att hjälpa till att kontrollera problemet, som att använda tyngre tallrikar och glas, bredare pennor, och handledsvikter.

Vila och avkoppling är viktiga för essentiell tremor sjuka, som skakningar kan förvärras av stress eller trötthet. Alkohol och koffein kan också bidra negativt.

kirurgiskt alternativ

Som en sista utväg, kan operation hjälpa individer vars skakningar är mycket störande och som inte har svarat på läkemedelsbehandling. Djup hjärnstimulering, men drastiskt, kan ge betydande lättnad. En sond sätts in i talamus, den del av hjärnan som styr skakningar. En enhet placeras under huden på bröstet som sänder ofarliga elektriska impulser längs sonden, avbryter tremor signaler.