XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hälsofördelar Citron Verbena

Citron verbena odlas runt om i världen, även om det är hemma i Argentina och Chile. Med små vita blommor och pekade, smala blad, citron verbena, ibland också kallas Luisa, har fått sitt namn från citrus doft av bladen när de krossas. Citron verbena Bladen torkas för att göra ett örtte och kan tillhandahålla ett antal skyddande fördelar på grund av verbena s antioxidant innehåll.

Hydrering och lågt i kalorier

Örtte är ett bra sätt att hålla kroppen hydrerad hela dagen, vilket är viktigt för friska organfunktion. Enligt MedlinePlus, bör du få sex till åtta glas vätska per dag, och örtteer kan göra upp några, de flesta eller alla av rekommendationen. Som en kalorifattig dryck, en enda kopp örtte har bara två kalorier per portion. Det kan ersätta högre kalori drycker och eventuellt hjälpa till att reglera dina "munchies" leder till lägre totala kaloriintag.

Skyddar mot muskelskador

En 2011 numret av "European Journal of Applied Physiology" ingår en 21-dagars studie där deltagarna arbetade ut i 90 minuter varje dag och tog citron verbena extrakt som en antioxidant komplement till sin vanliga kost. Forskarna fann att citron verbena minskat mängden av den totala muskelskada deltagarna upplevt, utan att ha någon effekt på deras förmåga att bygga uthållighet och snabbhet.

Påverkan på ledfunktion

"Journal of alternativ och komplementär medicin" publicerade en förstudie under 2011 om effekten av citron verbena och gemensamma hälsa. Under nio veckor, 45 deltagare med ledproblem tog ett kosttillskott av omega-3 fettsyror och citron verbena. Forskarna fann att efter en period av tre till fyra veckor, deltagare tar tillägget visade en signifikant minskning av den totala ledvärk och en ökning av ledrörlighet. Forskarna fann att citron verbena extrakt hade starka antioxidativa egenskaper, och de rekommenderade ytterligare forskning som tillägget visade stort löfte för alternativ gemensam vård.

Stärker immunförsvaret

Den "Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports" publicerat en studie i 2012 som visade att citron verbena extrakt reducerad total oxidativ stress betydligt i idrottare. Under 21 dagar, personer deltog i en måttlig aerobic-utbildningsprogram, tre dagar i veckan, och några konsumerade en 1,8 gram citron verbena extrakt per dag. Forskarna fann att i slutet av studien, som tar tillägget hade starkare vita blodkroppar, vilket tyder på ett friskare immunförsvar, och hade färre markörer för oxidativ stress, som båda kan tillskrivas de antioxidativa egenskaper av citron verbena.