XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Så du gick till en högljudd rockkonsert, hade en stor tid, bara för att komma hem efter konserten till en vidrig, ihållande och galler ringande i öronen. Så småningom ring gick bort (förhoppningsvis) och nästa gång du hade öronproppar. Men som inte svarar på frågan om varför just göra din öron ring efter konserter. Läs vidare för att lära mer om detta fenomen.

Identifiering

Ringningar i öronen är medicinskt kallas "tinnitus." Många beskriver ring ljud på olika sätt. Vissa beskrivningar inkluderar klicka, tickar, träd grodor, surrande, gnäll, gräshoppor, pipa och brummande. Vissa människor säger också att det låter som en "whoosh" ljud. Alla dessa ljud är väldigt olika, men kan alla falla under kategorin av tinnitus. Om du hör någon av dessa typer av ljud ringande i öronen och det orsakar dig nöd, är det mycket troligt att du har tinnitus.

expert Insight

När öronen ring efter en högljudd konsert, som innebär skada har skett. Ljudvågorna från den felande buller träda i öronen och overexcite de cochleas. De nerver som är anslutna till snäckan och är ansvariga för att ljudinformation till hjärnan. De döda nerver och skadade cochlea skapar alltså en excitation från insidan av hjärnan, vilket i sin tur gör egensinniga nervförbindelser i hjärnans producera en ringsignal.

överväganden

Prova denna test för att avgöra om du ska vara klädd öronproppar på en konsert. Om du är ca 2 meters avstånd från en person och du kan inte kommunicera med dem utan att behöva skrika eller höja rösten, då inställningen är definitivt för högt och du måste vara att skydda öronen. Men för att vara på den säkra sidan, är det en bra idé att bära öronproppar på någon konsert, oavsett om det är rockmusik eller inte.

potential

Det finns också några sätt att minska intensiteten och svårighetsgraden av tinnitus. Dessa inkluderar att begränsa och minska ditt intag av salt, minskar ångest, kontrollera ditt blodtryck, träna regelbundet, tar dig från tinnitus och undvika höga ljud och oljud i allmänhet.

Förebyggande / Lösning

Det finns ett par olika sätt att undvika ringningen uppstår i första hand. Det första sättet är att bära öronproppar. Öronproppar är billiga och kan köpas på apotek eller musik leverans butik. De är också mycket lätt att sätta i öronen och inte ont alls. Ett annat sätt att försöka undvika ringningen är genom att stå bort från scenen och inte komma för nära högtalarna.