XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Posttraumatiskt stressyndrom, eller PTSD är ett ångestsyndrom som kan utvecklas efter att ha upplevt en traumatisk händelse. Tecken på PTSD bland annat att ha oönskade levande minnen av händelsen och svårigheten resterande lugn. Du kan vara irriterad, har svårt att sova, och ständigt vara på sin vakt eller lyssna efter fara. Att hitta ett jobb eller karriär med PTSD kan vara en utmaning eftersom du kan ha svårt att koncentrera sig, känner behov av att arbeta i en låg-stress miljö och inte vill ta itu med allmänheten.

utomhusarbete

Personer med PTSD kan dras till arbete utomhus. Det kan handla om trädgårdsarbete eller trädgårdsarbete, såsom att vara en plantskola ägare, trädgårdsmästare eller landscaper. Bra yrkesval bland annat att arbeta i en park ranger position som inte innebär kontakter med allmänheten eller arbetar i en forskningskapacitet i skogen eller andra naturområde. Att arbeta i naturen kan lindra stress och ger dig en känsla av produktivitet och prestation.

Arbeta med djur

PTSD drabbade kanske tycker att det fredliga att arbeta med icke-hotande djur. Detta kan innebära att arbeta på ett marsvin skydd eller katt skydd. Du kan njuta av grooming djur eller utbildning hjälpmedel djur. Att arbeta med djur kan vara känslomässigt helande samt givande.

Försvar

Om du är intresserad av att arbeta med andra, kanske du vill bli en förespråkare för de mindre lyckligt lottade. Det kan handla om att hjälpa barn, handikappade, äldre eller någon missgynnad grupp. Att arbeta i egenskap av att hjälpa andra, så länge du tycker att det är känslomässigt upplyftande, kan hjälpa dig att se dina egna problem i ett nytt sammanhang.

Arbeta med objekt

Även om du kanske har svårt att koncentrera sig, kan många typer av yrken som innebär direkt arbetar med föremål ibland vara en bra passform. Idéer inkluderar att bli en professionell mynt grader, produkt assembler eller smycken maker. Många människor tycker att arbeta med objekt att vara lugnande och låg stress.

i Summering

National Institute of Mental Health förklarar att samtalsterapi för posttraumatiskt stressyndrom tar vanligtvis sex till tolv veckor och kan bidra till att ge vägledning med karriär och andra frågor. För veteraner, har de amerikanska Veterans Administration ett nationellt centrum för PTSD som kan hjälpa dig med dina specifika behov.

Det är viktigt att inte låta posttraumatiskt stressyndrom att få dig att känna som om ditt liv är över. Om du är ny på arbetsmarknaden eller oförmögen att fortsätta din tidigare yrke, anser de idéer som presenteras eller prova något jobb som låter dig följa din passion. Konstverk, musik, litteratur eller forskning kan ta fram det positiva. Ge dig själv möjlighet att utforska en lämplig karriärmöjlighet är det första steget.