XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Den konsoliderade Omnibus Budget Reconciliation Act (COBRA) ser till att de som förlorar anställning fortfarande kommer att kunna ta emot sjukförsäkring. Det är tillgängligt för de flesta människor som avfyras, även om det finns vissa undantag. Om du har fått sparken, är det smart att titta på alla dina alternativ innan du gör ett beslut.

COBRA Rules

När du förlorar anställning, oavsett om du avslutar eller sparken, är du oftast berättigad till COBRA förmåner, med två stora undantag. Den första är om företaget sköt dig för grovt tjänstefel. Detta kan inkludera att stjäla från företaget, som kommer att arbeta berusad eller få i en fysisk kamp med en annan anställd. Dessutom behöver företag med färre än 20 anställda inte måste ge COBRA förmåner, även om vissa stater kräver en liknande plan, som ofta kallas en "mini-COBRA."

Hur kommer du att veta

När du sparken, kommer du antagligen en exit intervju med en personalansvarig. I detta möte kommer hon ge dig information om COBRA planen. Om du inte får denna information, du förmodligen inte kvalificera sig. Du kan dock ställa personalavdelningen om du vill vara säker.

COBRA Grunderna

När du accepterar en COBRA plan kan du fortsätta med samma täckning som du hade när du var anställd. Tyvärr, är företaget inte längre betala den värsta stöten av din premie - du är ansvarig för hela betalningen. Du kan bli chockad av hur mycket detta är - premier kan vara allt från några hundra dollar till över tusen dollar, beroende på vilken typ av plan du hade via din arbetsgivare.

alternativ

Om du inte uppfyller kraven för COBRA eller om du känner att det är för dyrt, har du fortfarande alternativ. Prata med lokala företag sjukförsäkring om en individuell plan. I vissa fall kan bidraget bli högre än din COBRA betalning skulle vara, men det är ofta mer flexibilitet - du skulle kunna ta en högre självrisk eller avstå recept täckning för att minska betalningen. Om du är gift och din makes arbetsgivare erbjuder en plan, kan du be företaget att lägga till dig till planen. Du måste betala en liten summa för detta, men det är mindre än COBRA eller enskilda täckning.