XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Att göra i Udaipur, Indien

Med sina vita byggnader reflekteras på ytan av sjön Pichola, Udaipur tjänar sitt smeknamn som staden sjöarna. Ett virrvarr av smala gränder som väver tidigare palats, tempel och ett upplopp av sevärdheter och ljud, är denna stad i södra Rajasthan säker att charma historiefantaster, friluftsentusiaster och kulturkännare likadana.

slottar

Att göra i Udaipur, Indien

Tidigare säte Konungariket Mewar är Udaipur känd för sina många palats. Lake Palace är en central del av staden, som omfattar en hel liten ö i mitten av sjön Pichola. Nu ett hotell, besök i Lake Palace är begränsade till besökare med rum eller restaurang reservationer, men du kan hyra en båt på sjön för att ta en närmare titt. City Palace, ligger inom de labyrintiska gränderna i den gamla staden, är en massiv komplex som omfattar ett museum, restauranger och en fem-stjärniga hotell, medan den delvis förstörda Monsoon Palace, som ligger ovanpå en hög kulle och har utsikt över hela Udaipur, erbjuder en flykt från stadens larm.

Musik och dans

Att göra i Udaipur, Indien

Bagore-ki-Haveli, en renoverad kunglig herrgård med utsikt över sjön, värd nattliga föreställningar av Rajasthani dans tillsammans med den livliga ljudet av traditionella trummor. Omkring två miles väster om Udaipur, de Shilpgram Konst och hantverk Komplexa sponsorer den veckolånga Shilpgram Utsai festival varje december visa upp traditionell dans och musik från hela Indien. Att njuta av en oslagbar utsikt över solnedgången över sjön medan du lyssnar på de komplexa, sammanvävda harmonier av sitar och tabla, gunga av Sunset Terrace restaurangen på Fateh Prakash Palace, en del av City Palace Complex. En biljett till slottet behöver inte prov på menyn och musiken.

vandring

Omgiven av de dimmiga lila kullarna i Aravalli ger Udaipur många möjligheter att sträcka på benen. Mountain Ridge Home Stay, inbäddat i bergen strax utanför staden, leder gäster och nonguests på dag vandringar, natten vandringar och häst rider till isolerade toppar och avlägsna stam byar. Rajasthan Trekking organiserar också multiday vandringar i Aravallis, som specialiserat sig på Djurliv och natur uppskattning.

dagsutflykter

En resa till Udaipur är inte komplett utan att besöka två platser utanför dess stadens gränser: Kumbalgarh fästning och Ranakpur tempel. Kumbalgarh, en slående sten fästning med en monumental försvarsmur som ormar längs en bergsrygg, ger en överblick över de omgivande kullarna och är särskilt imponerande när upplyst på natten. Jain tempel Ranakpur är byggd av intrikat snidade vit marmor och stöds av 1.444 pelare, ingen av vilka två är likadana. Båda sevärdheterna gör för en enkel dagsutflykt från staden, och turer till båda kan ordnas på en lokal resebyrå.