XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Diet för ärrbildning av en njure

Kronisk njursjukdom ger ärrbildning i njurarna. Ärrad vävnad är oförmögen att filtrera blod effektivt, vilket lämnar den återstående friska vävnaden överarbetad. När de små filter som kallas glomeruli måste kompensera för förstörda vävnaden, de sägs vara hyperfiltrating. Mycket långsamt, kan ärrbildning påverka så mycket av en njure transplantation eller dialys är nödvändig. Om ärrbildning är särskilt avancerad, är kosten justeringar krävs ofta för att kompensera för förlusten av njurfunktionen.

Kalium

När njurar bli ärrad, de inte längre avlägsna överskott kalium från blodet på ett effektivt sätt. Friska njurar hålla serumkaliumnivåerna inom ett mycket snävt intervall eftersom kaliumkoncentrationer kontrollera om en nerv kan avfyra. När nerv inte skjuta, kan oregelbundna hjärtslag och hjärtattacker uppstå. Att förhindra att detta händer, nephrologists rekommenderar kalium begränsning när serumkaliumnivåerna överstiga 5,0 mg / dL.

Fosfor

Serumnivåerna av fosfor kan också bli förhöjda när njurar så ärrad att njurfunktionen försämras. Höga fosforhalter kan börja dra kalcium från ben, vilket permanent försvagade ben som fraktur lätt. Om patientens fosforhalten överstiger 5,5 mg / dl, nephrologists ordinera ofta fosfor bindemedel som fångar cirkulerande fosfor, och rekommenderar att patienter undvika mejeriprodukter, baljväxter, bönor, choklad, öl och andra höga fosfor livsmedel.

Protein

Om ärrbildning är minimal och urin protein är hög, vissa nephrologists rekommenderar att patienter äter en låg protein diet för att förlänga hälsa njurarna. En sådan diet rekommenderas inte för barn eller om proteinnivåer normaliseras. Om ärrbildning är så extrem att dialys är nödvändig, nephrologists rekommenderar att patienter äter mer hög proteinhalt, lågt kolesterol livsmedel såsom kyckling och fisk. Detta protein uppsving är nödvändigt eftersom dialys ta bort vissa aminosyror bildar blodet.

njur vitaminer

Kosten för patienter med ärrade njurar kan vara så restriktiva att undernäring sätter in. Nephrologists ordinera ofta njur vitaminer som Nephrovite, Nephrocaps, RenaPlex, NephPlex och andra. Dessa multivitaminer vitaminer bidra till att kompensera för nedsatt ärrbildning eftersom de inte har kalium, fosfor eller vitamin A, som ofta är förhöjd samt. Njur vitaminer inkluderar även en biologiskt aktiv form av vitamin D eftersom ärrade njurar är oförmögna att producera det enzym som omvandlar D-vitamin finns i kostkällor till en form som kroppen kan använda.